Ni ravno svetlo blond, kakršne smo vajeni; ni rjava. Gre za nekakšno vmesno barvo, ki bi ji lahko rekli srednje blond in ki bo po mnenju poznavalcev največji trend letošnjega leta. V ustreznem pod-odtenku – torej toplem ali hladnem, bo pristajala mnogim. Ker je dovolj svetla, ne bo naredila obraza še bolj 'spranega' kot ga lahko temne barve; in hkrati ni presvetla, ki večini ne pristaja.
 
 
Zahvaljujoč insta-zvezdnicam kot je Gigi Hadid, ki si je tekom jeseni počasi odstranjevala svetle pramene, je ta barva las postala ena najbolj posnemanih in s katere sliko so ženske najpogosteje začele hoditi k frizerjem. Sicer pa je barva dobila tudi povsem novo ime – bronde.
 
“Bronde barva las je med rjavo in blond. Kombinira dve barvi, ki skupaj ustvarita od sonca posvetljen videz,” je razložil Matrix SoColor kolorist zvezdnikov, George Papanikolas. In medtem, ko je neodločnost načeloma nezaželena, je v tem primeru ravno ta razlog, da se je barva tako prijela. “Kar naredi to barvo tako vsestransko uporabno, je, da se lahko prilagodi odtenek bolj na toplo ali hladno glede na vaš ten kože,” je dejal Papanikolas.
 
In medtem, ko je barva res univerzalno uporabna, se pred barvanjem dobro pozanimajte in posvetujte glede svojega barvnega tipa, da boste izbrale pravi odtenek, ki vas bo polepšal. Torej če ste hladen barvni tip (poletje, zima), hladnega – če ste topel (pomlad, jesen), toplega. “Izbira pravega odtenka bronde barve je pomembna, da nam osvetli obraz in poudari oči in hkrati da lasem dimenzionalen, poln videz,” je razložila koloristka Allison Rappel.
 
Sicer bo bronde barva las najbolj pristajala tistim, ki imajo razpon barve las med temno blond in srednjo rjavo, a z nekaj truda in prilagoditvijo odtenka in potem tudi ličenja, jo bodo lahko nosile tudi blondinke in temno-rjavolaske.
 
Plus barve je tudi, da ne bo zahtevala veliko dela z vzdrževanjem, še zlasti, če ste med temno blond in srednje rjavo barvo las. Malce svetlejših ali temnejših pramenov na narastek vsake  do 5 mesecev in zadeva bo rešena. “Bronde barva mora biti nezahtevna za vzdrževanje, popravi se jo le vsakih nekaj mesecev – če nimate sivih, seveda,” je povedal Papanikolas.
 
Da bo barva vedno videti sveža kot iz salona, pa uporabljajte šampon in balzam za rjave ali blond lase, še svetujeta strokovnjaka.
 

Kako vam je všeč barva – morda vredna preizkusa?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj