… iz tehnik pozitivnega starševstva, katerih pomemben del je povezovanje z otrokom. Mnogi starši menijo, da se ni treba zavestno povezovati, saj so tako ali tako njihovi otroci.
Če mislite, da si zaslužite otrokovo ljubezen samo zato, ker ste starši, boste morda pozneje ugotovili, da to ni dovolj. Za resnično, srečno in dolgotrajno vez z otrokom se morate z njim povezati.

Vsaka družina in vsak otrok je drugačen, zato je tukaj nekaj osnovnih ritualov, ki jih lahko vključite v svoj način vzgoje, da se povežete in okrepite vezi z otrokom. Lahko jih tudi spremenite ali dodate na seznam glede na vas in otrokove interese in osebnost.

Jutranji objemi

Začnite dan z ljubeznijo in pozitivnostjo. Ne glede na to, ali je vaš otrok malček ali odrasel, objemanje nikoli ne bi smelo zastareti. Pravzaprav lahko izkazovanje ljubezni, poveča samozavest vašega otroka in počutil se bo, da mu stojite ob strani neglede na vse.

Igranje iger

Zabaven ritual, ki ga spet ne smete preskočiti samo zato, ker so vaši otroci zdaj najstniki ali mladi odrasli. Vsi se radi igrajo. Skupna igra vas bo povezala. Igrajte se s kockami, ko so otroci manjši in šah ali s kartami, ko odrastejo.

Skupen obrok

Ko ste vi in ​​vaš otrok zaposlena v zunanjem svetu – šola, služba, prijatelji – lahko postane skupno kosilo in/ali večerja tisti poseben trenutek za preživljanje skupnega časa, pogovor in povezovanje zaradi vaše ljubezni do hrane. Lahko tudi poskusite kuhati skupaj.

Majhna vprašanja

To majhno vprašanje je nekaj, kar morate svojemu otroku zastaviti vsak dan, ko pride domov iz šole ali službe ali pred spanjem. Pogovor o njihovem dnevu jim ne bo pomagal le razmisliti o vzponih in padcih njihovega dne, ampak vam bo pomagalo, da se boste z njimi zbližali.

PREBERITE TUDI: 5 klasičnih starševskih nasvetov, ki so še vedno aktualni

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj