Kako vam lahko koristi kombinacija glukozamina, MSM in hondroitina?

Glukozamin, MSM in hondroitin se uporablja za lajšanje bolečin, povezanih z osteoartritisom – bolečim degenerativnim stanjem, ki povzroča toge in boleče sklepe. Te snovi lahko delujejo protivnetno in protibolečinsko, če se jih uživa samostojno ali v kombinaciji. V kombinaciji imajo boljše delovanje, ker delujejo sinergistično.

Hondroitin blaži sklepe

Hondroitin je glavna sestavina vezivnega tkiva v telesu, znanega kot hrustanec, ki pomaga blažiti sklepe in preprečuje, da bi se kosti drgnile ena ob drugo. Hondroitin absorbira vodo in druge tekočine, zato pomaga ohranjati hrustanec hidriran in zdrav. Uživa se ga kot prehransko dopolnilo za lajšanje osteoartritisa (oblike artritisa, ki nastane zaradi propadanja hrustanca).

Glukozamin in zdravje sklepov

Tako kot hondroitin se tudi glukozamin naravno proizvaja v telesu in ima pomembno vlogo pri delovanju sklepov. Pomaga graditi in obnavljati hrustanec, ki povezuje sklepe. Pri osteoartritisu lahko jemljemo glukozamin samostojno, še boljši pa je učinek, če se ga jemlje skupaj s hondroitinom. Glukozamin ima protivnetne lastnosti, podatki raziskav pa kažejo, da lahko pomaga lajšati bolečine pri osteoartritisu, navaja Ameriška akademija ortopedskih kirurgov.

Metilsulfonilmetan

Metilsulfonilmetan ali MSM je spojina, ki vsebuje žveplo in pomaga vzdrževati kite in mišice. Zaradi protibolečinskih in protivnetnih lastnosti MSM so raziskovalci preučevali, ali je koristen sam ali v kombinaciji z glukozaminom pri osteoartritisu kolena. V študiji je 118 odraslih z blagim do zmernim osteoartritisom kolena 12 tednov jemalo MSM in glukozamin samostojno ali v kombinaciji. Raziskovalci so ugotovili, da MSM in glukozamin skupaj učinkovito lajšata bolečine pri osteoartritisu kolena in da kombinacija obeh daje najboljše rezultate.

Jemanje kompleksa je najbolj učinkovito

Kombinacija hondroitina, glukozamina in MSM se uporablja za ohranjanje zdravih sklepov in za zmanjšanje bolečin pri osebah z osteoartritisom in drugimi vnetnimi težavami, povezanimi s sklepi.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj