… promotorke v parfumerijah delijo strankam, da se te lažje odločijo za določen izdelek, velik vpliv na to, da se potrošnice potem dejansko odločijo za nakup.

testerji

Foto: eyecandypromo.com

Še zlasti v časih recesije je namreč povsem nerealno pričakovati, da bo stranka v trgovini kupila izdelek za 50, 100 ali več evrov, če ni prepričana, da ji le-ta ustreza – to pa bo vedela le, če bo lahko izdelek prej dodobra preizkusila.

Raziskava, opravljena med 1071 ženskami, je tako pokazala, da je deljenje testerjev potencialnim kupcem najbolj učinkovit način promocije v prodajalnah s kozmetiko, saj dejansko pripravi stranko do nakupa – seveda pod pogojem, da ji izdelek ustreza.

Ko so ženske vprašali, kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da se bodo odločile za nakup novega izdelka za ličenje, so odgovorile, da morajo izdelek preizkusiti, torej uporabljati vsaj en dan (54,4% vprašanih), ga vsaj na hitro preizkusiti (29,5 %) in da jim samo poizvedovanje o izdelku oz. poslušanje, kaj jim imajo za povedati prodajalke, ni dovolj (9,4 %).

Testerji pa so še posebej priljubljeni med ženskami v starostni skupini med 25 in 44 let in tistimi, katerih letni prihodek je nad 100.000,00 evrov mesečno. Raziskava je pokazala tudi, da starejše kot so stranke, bolj želijo izdelek pred nakupom preizkusiti in ga dlje časa preizkušati.

To je trdilo tudi kar 90 % strank z zelo visokimi dohodki, saj so vse želele preizkušati izdelek najmanj en dan.

Torej ni nič presenetljivega, da je v tujini deljenje testerjev dekorativne kozmetike tako razširjeno, saj je prodajalcem jasno, da jih želijo stranke v miru preizkusiti, medtem ko je pri nas stanje žal precej drugačno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj