… maskar: od volumenskih do takšnih za podaljšanje in kombinacije obojih, pa maskar za privihanje – vse, da bi dosegle kar najboljši učinek. Spet druge ženske skoraj vsakodnevno uporabljajo umetne trepalnice, še zlasti, če imajo intenzivnejši make up in bolj kratke in neopazne trepalnice.

Medtem ko tudi plastenje najrazličnejših maskar nikoli ne da takšnega učinka in tako lepega, prefinjenega videza kot naravno lepe, goste, dolge trepalnice, je vsakodnevno nanašanje umetnih trepalnic sila zamudno in terja precej potrpljenja in natančnosti. Poleg tega se ene umetne trepalnice v povprečju lahko uporabi največ trikrat in še to le ob zelo skrbnem odstranjevanju in vzdrževanju.

Tako je videti kot da ni rešitve, ki bi nas razbremenila vsakodnevnega nanašanja umetnih trepalnic ali nam zagotovila lep videz trepalnic, ne da bi bile obložene z več plastmi maskare, kar pa žal pogosto ustvari zlepljen in neestetski videz, krušenje in odpadanje maskare, razmazovanje maskare pod očmi in podobno. A vendarle rešitev obstaja – imenuje se XtremeLashes.

XtremeLashes – kaj je to?

XtremeLashes je poseben psotopek podaljševanja trepalnica, za katerega sem izvedela povsem naključno in ker sem tudi sama lastnica ne ravno bogatega 'trepalničnega okrasja', me je zanimalo, kakšen ta postopek je, kako poteka, kakšen je končni videz in ali je sploh primeren zame. Zato sem se odločila, da ga preizkusim. Zasledila sem, da to opravljajo že v več salonih, a največ pohval sem slišala za salon XtremeLashes v Ljubljani, zato sem se dogovorila za obisk.

Sprejela me je lastnica salona, ga. Helena Kosmina, ki mi je razložila, kako postopek poteka, sama pa sem ji povedala svoje želje. Želela sem trepalnice še vedno dovolj naravnega videza, da niso preočitne in neprimerne za vsak dan, a hkrati lepo poudarijo oko ii očesni make up. Ga. Helena mi je tudi razložila, da stranke z nerealnimi pričakovanji raje odslovijo kot naredijo nekaj, kar bi lahko škodovalo trepalnicam stranke ali bi bil rezultat neestetski.

Postopek XtremeLashes

Pri postopku XtremeLashes gre za posebno tehniko, s katero na vsako našo trepalnico nalepijo umetno trepalnico, kar pomeni, da ni izgubljanja časa z nanašanjem umetnih trepalnic vsako jutro; ni nedokončanega videza make upa zaradi preslabotnih trepalnic; ni trepalnic, neestetsko zlepljenih v šopke, obložene z maskaro; ni razmazane maskare in grudic. Vsako jutro se zbudimo z lepimi trepalnicami, ki ostanejo na svojem mestu tudi po odstranjevanju ličil.

Natančneje pa je postopek opisala lastnica salona Xtremelashes, ga. Helena Kosmina:

"Postopek podaljševanja Xtreme lashes je popolnoma varen. Stranka pove svoje želje, mi pa po tem, ko pregledamo njene naravne trepalnice, podamo naše mnenje o tem, kaj bi bilo najbolje narediti, da se trepalnice na dolgi rok ne uničijo. Ker imamo na voljo preko 1500 vrst trepalnic (4 stopnje ukrivljenosti, 3 debeline in 13 različnih dolžin) je izbira zelo pestra in se lahko prilagodimo vsaki obliki očesa.

Pred začetkom aplikacije vedno opravimo poseben čistilni postopek – tudi, če stranka ne pride naličena, saj je to pomembno, da razmastimo trepalnice in uravnamo pH. Po končanem čistilnem postopku namestimo pod oči (na področje podočnjakov) obliže iz gela za enkratno uporabo in na obliže zarišemo okvir dolžine trepalnic glede na strankine želje.

Potem se prične postopek lepljenja trepalnic. Trepalnice lepimo 1 na 1, kar pomeni na vsako naravno trepalnico 1 podaljšano sintetično trepalnico. Lepimo jih en mm stran od veke, da naravna trepalnica prosto raste, torej da ni ovirana njena rast.

Ko pride stranka na korekturo, po končanem čistilnem postopku ročno odstranimo vse trepalnice, ki so zrasle več kot 1mm. To je izjemno pomembno zato, da naravna trepalnica ni preobremenjena, in pa seveda iz estetskih razlogov, saj bi izgledalo čudno, če bi se trepalnica obračala. Potem, ko odstranimo vse preveč zrasle trepalnice, na novo zapolnimo odstranjene trepalnice ter vse tiste, ki so zrasle na novo.

Korekture so potrebne približno enkrat na 3 tedne, saj se v tem času zamenja približno tretjina naravnih trepalnic."

Potem, ko mi je ga. Helena natančno razložila postopek in me pomirila, da se mi moje naravne trepalnice ne bodo poslabšale, poškodovale, izpadle ali uničile, sem se pomirjena ulegla na mizo. Ga. Helena, ki mi je trepalnice tudi nanašala, je naprej dobro očistila področje okoli trepalnic in same trepalnice, da se umetne trepalnice oz. lepilo zares dobro primejo naravnih, nato mi je pod oči namestila vlažilne blazinice in pričela z delom. Sam postopek je trajal kar dve uri, saj na vsako našo trepalnico nalepijo umetno trepalnico.

Trepalnice nanašajo s pinceto in jih nalepijo s posebnim lepilom – na vsako našo trepalnico eno sintetično:

Naravne trepalnice, med postopkom in dokončane:

Moram priznati, da mi je bilo kar malce težko zdržati toliko časa popolnoma pri miru, saj tega nisem navajena, ob naslednjih obiskih, ki so bili seveda tudi krajši, pa sem se popolnoma prepustila spretnim in nežnim rokam deklet v salonu XtremeLashes, se sprostila in nekajkrat vmes celo zadremala.

Na kaj je treba paziti, če imamo trepalnice XtremeLashes?

 1. Očesnih ličil ne smemo odstranjevati z mastnimi odstranjevalci ličil, saj ta lahko raztopijo lepilo, s katerim so pritrjene umetne trepalnice in le-te odpadejo. Za čiščenje imamo na voljo poseben odstranjevalec ličil za okoli oči XtremeLashes, po lastni izkušnji pa lahko povem, da dobro delujejo tudi micelarne vodice.
 2. Oči ne smemo drgniti in mencati – kar je pravzaprav plus, saj s pogostim drgnjenjem in mencanjem nežne kože okoli oči le-to tudi raztegujemo in si ustvarjamo prezgodnje gube.
 3. Nanašanje eyelinerjev – v svinčniku, gelnih ali tekočih – je malce oteženo, preden se navadimo, saj so umetne trepalnice čvrstejše, a po nekaj nanosih se navadimo in ne predstavlja več težav.

Koliko časa trepalnice zdržijo?

To je popolnoma odvisno od hitrosti rasti in regeneracije trepalnic posameznice. Nekatere potrebujejo obnavljanje na dva, druge na tri tedne. Seveda je vsak obisk, ko se trepalnice le dodaja na novo zrasle trepalnice in na trepalnice, s katerih se je kakšna umetna trepalnica odlepila, veliko krajši – traja približno eno uro in ta čas lahko vzamemo kot čas sprostitve, čas za svoje misli in za meditacijo. Postopek je namreč popolnoma neboleč, nemoteč in celo sproščujoč – nekatere stranke menda celo zaspijo na mizi, je povedala ga. Helena.

Mnenje in ocena

Rezultat si lahko ogledate na spodnjih fotografijah – razlika je več kot očitna in videz oči lepo poudarjen, bolj zasanjan, nekako 'profesionalen', kakršne vidimo v oglasih. Odpadejo nanašanje umetnih trepalnic, tako vsak dan kot tudi za posebne priložnosti; plastenje maskar; 'nedokončan' videz, kakršen je lahko videti ob slabotnejših trepalnicah in intenzivnejšem ličenju; in odpadejo tudi neestetske zlepljene trepalnice, ki so pogost rezultat nanosa več plasti maskare. Videz naših oči je vedno lep, urejen in poudarjen, ne glede na to, ali smo nanesle še kakšna ličila poleg ali ne, a hkrati lepo naraven in neizumetničen. Res je, postopek ni poceni, vendar za to, da zjutraj nanesemo le eyeliner – ali pa še to ne – za lep in urejen videz, vsekakor vreden vsakega centa. Nekaterim bo morda neprijetno nepremično ležanje ob korekturah, a ta čas lahko izkoristimo za počitek in meditacijo, ali pa za prijeten klepet s katero izmed simpatičnih deklet v salonu XtremeLashes.

XtremeLashes je torej metoda, ki nam olajša vsakodnevno ličenje in nas polepša še preden pravzaprav začnemo z njim, zato priporočam preizkus, če vam le finančne možnosti to dopuščajo.

Vse pohvale tudi nadvse strokovnemu in profesionalnemu osebju v salonu XtremeLashes na Celovški cesti, katerega obisk vam lahko le toplo priporočim. Profesionalen pristop, skrb za optimalen rezultat in dobrobit stranke so njihovo osnovno vodilo, zato boste iz salona zagotovo odšle zadovoljne in se tudi z zadovoljstvom vračale.

 

Nanje prisegajo tudi zvezdnice

Ljubiteljice trepalnic XtremeLashes pa so tudi mnoge domače in tuje zvezdnice, med njimi tudi igralka Tanja Ribič.

 

Kontakt

Salon XtremeLashes se nahaja na Celovški cesti 32 v Ljubljani, direktno nasproti parka Tivoli.


Salon XtremeLashes na Celovški cesti 32 v Ljubljani

Atelje trepalnic
Celovška 32
1000 Ljubljana
www.xtremelashes.si

Tel. 051 321 808
Mail: info@xtremelashes.si

Ličenje in fotografije

13 KOMENTARJI

 1. Tanja, super zgledaš. Trepalnice so lepe … ampak meni bolj v oči padeta frizura in očesni MU … zelo zelo lepo. Lahko mogoče kje napišeš, kaj si uporabila za MU?

 2. Tanja, krasna kot vedno. Sedaj pa še bolj. Trepalnice so krasne, moram pogledat kakšna je cena, čeprav se mi zdi tole kar zamudno, sploh za take, ki nismo iz Lj.

 3. Najprej hvala vsem za komplimente in pohvale. :L: 🙂

  Janamari, se bo naša vizažistka Vesna Lasič oglasila in napisala, jaz ne vem točno. Potem bom dopisala, ker nekatere izdelke je uporabila moje. 🙂

  JoLynn, ne vem, nisem preverjala … Kot pravi Alena, bi moralo pisati na njihovi strani?

  Lencica, hvala, ampak za to se lahko zahvalim čudovitemu make upu vizažistke :L: in tudi retuširanju, realnost zadnje leto žal ni tako brezhibna … Ampak, bomo zrihtali. 😉

 4. Janamari, MU sem naredila jaz, a se ne spomnim čisto točno izdelkov, samo približno lahko povem. Uporabila sem nekaj olivnih odtenkov iz manjše Oriflame paletke, ki sem jih zabrisala s kožnimi odtenki iz nevtralne palete senčil iz eBaya. Na zadnji sliki sem trepalnice obrobila še s temno olivnim gel linerjem Bobbi Brown.

  Za kožo sem uporabila Maybelline SuperStay tekoči puder in matirala z MAC Mineralize Skinfinish Natural. Lička so kombinacija MUA bronzerja (barva ‘LA’) in rdečila (‘shade 5’).

  Kot highlighter sem nanesla Maybelline Colorama enojno senčilo (‘302’).

  Upam, da bo v pomoč. 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj