Končno so se tudi pri nas začele stvari premikati in začeli smo dobivati kvalitetne čopiče za nanašanje ličil. Doslej so bili na voljo le v zelo omejeni količini in le od določenih proizvajalcev, zato smo morale po nakup v tujino ali pa jih naročiti prek interneta. Konec prejšnjega leta pa smo tako dobili novo linijo Clinique čopičev za nanašanje ličil, katere smo za vas tudi testirali.


 Clinique čopiči za ličenje


Celotno linijo odlikujejo kvalitetni čopiči iz naravnih dlak, ki imajo še to pozitivno lastnost, da so prevlečeni s posebno antibakterijsko snovjo, ki preprečuje razvoj bakterij in tako zmanjšuje možnost nastanka nečistoč. Izpadanja dlak ni bilo opaziti pri nobenem izmed čopičev, kljub temu, da je to povsem normalno in običajno tudi pri najbolj kvalitetnih čopičih. Značilnost vseh Clinique čopičev so mehke in svilene, vendar kompaktne dlake, ustrezna velikost in oblika vsakega čopiča posebej za določen namen ter ravno pravšnja dolžina ročajev. Pa opišimo in ocenimo kar vsak čopič posebej.Powder Brush – čopič za puder je velik, mehak in kompakten. Ob dotiku pudra v kamnu ali prahu pobere ravno pravšnjo količino pudra, katerega enakomerno porazdeli po obrazu. Pri uporabi za puder v prahu ga pred uporabo ne pozabite otresti ob roko, da ne bo na njem ostalo preveč pudra in bo rezultat »pomokan« videz obraza. Nadvse primeren je tudi za nanašanje bronzerja.


Čopiču gredo vse pohvale, saj je ustrezne velikosti, oblika glave je lepo zaobljena, dlake pa mehke in kompaktne. Polovica zvezdice nižja ocena je zaradi tega, ker bi bile dlake zlasti za ekstra občutljive kože lahko še za eno stopnjo mehkejše, sicer pa nimamo pripomb. Čopič ni okrogel, temveč rahlo ploščat, kar omogoča natančen in enakomeren nanos pudra oz. bronzerja.


Tudi dolžina ročaja je ravno pravšnja, odlikuje pa ga še zelo estetska prozorna plastika s srebrnim napisom Clinique. Na njem tudi piše »powder«, tako, da se manj izkušene uporabnice ne bodo motile in ga uporabile za npr. nanos rdečila za lica.


Clinique čopič za puder in/ali bronzer Ocena:  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdicaBlush Brush – čopič za nanašanje rdečila
je seveda ustrezno manjši od čopiča, namenjenega nanašanju pudra. Tudi tega odlikujejo mehke in kompaktne dlake v glavi ravno pravšnje velikosti in zaobljenosti za naraven videz nanešenega rdečila. Čopič je rahlo sploščen, kar zagotavlja natančen nanos rdečila, ima pa tudi čudovit prozoren ročaj z napisom »blush«, ki označuje namembnost čopiča. Test pa je pokazal, da se čopič dobro obnese tudi za nanos osvetljevalca (»highliterja«) na vrh ličnic.


Clinique čopič za nanašanje rdečila Ocena:  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica


Eye Shadow Brush – čopič za nanašanje senčil za veke je priročen in vsestransko uporaben, saj je glava ravno idealne velikosti in oblike. Tako se ga lahko uporabi za nanos senčil na celotno veko, če se ga nagne in nanaša z ožjim delom, je zelo učinkovit pri poudarjanju očesne gube (»crease«), prav tako pa je odličen tudi za nanos osvetljevalca pod obrvno kost. Za razliko od čopičev, namenjenih ličenju obraza, imajo čopiči namenjeni ličenju oči srebrne ročaje. Tudi tu je navedena namembnost čopiča (»eye shadow«). Vse pohvale čopiču izjemne kvalitete in vsestranske uporabnosti, bi pa lahko bil še malenkost mehkejši, kar pa bodo opazile le najbolj zahtevne uporabnice z najbolj občutljivo kožo.


Clinique čopič za nanašanje senčil Ocena:  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

10 KOMENTARJI

  1. Za tiste, ki vas zanimajo cene: za puder in blusher je okrog 23 evrov, tisti za oči so med 16 in 18 evrov, za korektor pa mislim da je 15 evrov.

  2. Šminko se praviloma nanaša s čopičem..pač podrgneš z njim po šminki, in namažeš z njim ustnice, se super natančno nanaša z njim, nasploh pa je dobro zato, ker se šminka vsede v vsako gubico na ustnici, da je vse zapolnjeno.

  3. super :)! kje imajo te čopiče? ne samo da je lepše, če nanašaš ličila z čopiči, tdi večji užitek 🙂 kot pacanje s prsti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj