…  ali drugo ustrezno pomoč, kadar se sooča z duševnimi težavami. Dandanes duševne težave nikakor ne bi več smele biti tabu. Različne terapije in terapevte najdemo tako v zdravstvenih ustanovah kot v alternativnih smereh zdravljenja, kjer izhajajo iz različnih ved. Za katero se boste odločili, je povsem stvar vaših prepričanj.
Običajno pa se lahko pot do terapije prične tako, da se zaupate osebnemu zdravniku, ki se nato odloči za ustrezne preglede ali napoti k ustreznim specialistom. Za katerokoli vrsto terapije se boste odločili, pa preberite, zakaj vam lahko terapija le koristi.
Zakaj bi bilo dobro, da obiščemo terapevta, če to potrebujemo?

PREBERITE TUDI: Fobije lahko zelo vplivajo na vaše življenje

Včasih se je lažje zaupati neznancu, kot pa bližnjim.

To popolnoma drži. Ker z vami in vašim življenjem ni čustveno vpleten, vam ne bo nerodno povedati kakšnih stvari, ki jih sicer morda ne bi. Ker terapevt ne pozna vašega življenja, mu stvari bolj podrobno razlagate, s tem pa morda tudi sami doživite popolnoma nov vidik vašega življenja.

Terapija je normalna.

Nič ni narobe, če si poiščete strokovno pomoč. Ravno nasprotno – to terja pogum in vi ste dovolj močni, da ste si to priznali. Skozi proces terapije boste odkrivali področja svojih težav in iskali rešitve zanje.

Terapevt je navajen vsega.

Terapevtu lahko poveš vse. Verjemite, vajeni so vseh stvari, ki jih vsakodnevno slišijo, za to vas nikoli ne bo obsojal. Terapevt je vedno objektiven.

Deležni boste ustrezne pomoči.

Terapevti so izučeni, da na stvari gledajo iz drugega zornega kota, zato vam bo dal drugačen nasvet, kot bi vam ga morda dal kdo od bližnjih. Terapevt bo prepoznal vašo duševno motnjo in vam svetoval, kako jo ozdraviti.
Če se soočate s težavami, ne oklevajte pri iskanju pomoči. V kolikor menite, da vam bližnji ne zmorejo pomagati ali pri pogovorih ne najdete tolažbe, se brez skrbi lahko obrnete na svojega zdravnika ali kakšnega od terapevtov, za katerega ste slišali dobra mnenja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj