Ne skrbite. Sodobne poroke niso tako stroge do običajev in če se nekaterih ne želite držati, je to povsem vaša stvar. Predstavljamo vam nekaj običajev, za katere  ni potrebno skrbeti, saj nihče ne bo imel nič proti, če jih na vaši poroki ne bo.

PREBERITE TUDI: Mora biti poročni šopek res bogat in poln? Mi pravimo, da ne!

Govor

Običaj, ki se pojavlja na porokah je vsekakor govor prič, neveste, ženina, staršev … ampak če vaš oče ne želi imeti govora, ga ne silite. Vi se odločate kdo bo govoril in kaj bo povedal. Čisto dovolj bo, če bo nekdo od vaju spregovoril nekaj besed zahvale in nazdravil, saj so govori res nekaj čisto nepotrebnega.

Družice so lahko le ženske

Veliko žensk ima moškega najboljšega prijatelja, zato jim ta običaj povzroča ogromno preglavic. Nič ne bo narobe, če ga vključite, da je poleg vas na vaš najpomembnejši dan v življenju, le ne silite ga, da se obleče v rožnato barvo.

Riž, konfeti in podobno

Tudi ta običaj lahko izpustite, saj je za mnoge nesprejemljiv. Metanje hrane v ženina in nevesto, medtem ko je toliko ljudi lačnih po svetu je res neprimerno. Namesto konfetov in riža lahko uporabite milne mehurčke, ki jih svatje pihajo v vaju, tako bodo veseli tudi majhni otroci.

Metanje šopka

Veliko nevest s težkim srcem vrže šopek med vse neporočene prijateljice. Kar je pravzaprav razumljivo, stal je precej denarja, čudovit je in želite ga posušiti ter shraniti v vazi. Tega običaja se ni potrebno držati, namesto šopka lahko prijateljice razveselite s kakšno drugo dekoracijo iz vaše poroke, ki po simboliki lahko predstavlja isto stvar.

Bela obleka

Bela obleka simbolično predstavlja nedolžnost. Ker ste najverjetneje to že izgubile, lahko oblečete katerokoli barvo želite, zagotovo boste sijale v vsakem primeru.

PREBERITE TUDI: 20 čudovitih idej za poročno pričesko (tudi z lasnimi dodatki)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj