Z obzirom na to, da ste v očeh drugih kot samski pravo čudo, ste deležni tudi mnogo pozornosti. Ljudje se za vašim hrbtom sprašujejo, zakaj ste samski in to želijo na vsak način spremeniti. Kot, da je samskost nenavadna in nemogoče zadeva. Čeprav sami dobro veste, da ste samski zato, ker vam to paše, ali ker ste raje samski, kot pa z napačnim in ker pravzaprav kot samski odlično funkcionirate, se morate soočati z očitki in nasveti drugih. Če ste samski, vam gre tole zagotovo na živce, in če niste samski, prenehajte težiti tistim, ki so!

PREBERITE TUDI: 7 razlogov, zakaj je toliko privlačnih in pametnih žensk še vedno samskih


“Ti bom predstavil-a prijatelja”

Ni jasno, zakaj, a ljudje hitro dobijo neustavljivo željo, da bi samskemu nekoga predstavili. Če ste samski, tega pravzaprav niti ne želite, oz. če bi to želeli, bi povprašali in prosili za nasvet že sami.

“Ampak tik-taka ti biološka ura!”

Resno? Se ljudem zares zdi primerno, da ima kdorkoli otroka z ‘napačnim’ človekom le zato, da ga ima – le zato, da izpolni družbene norme?

“Premalo se trudiš / preveč si izbirčna”

Partnerja ne kupiš preko spleta, niti ga ne dobiš pod novoletno smreko. Partnerja je treba najti, pri čemer to ne pomeni brezkompromisno in nenormalno norenje po zabavah in drugod in iskanje potencialnih partnerjev. Če se zgodi, da nekoga spoznate, pa veste, da ni pravi za vas, zakaj bi se sploh trudili? Samskemu nikoli ne recite, da je sam kriv za to, da je samski, ali da se premalo trudi. Sam najbolje ve. Sicer pa je izbirčnost v tem primeru lepa čednost: zase le najbolje – saj ne izbiramo kuhinjskih servetov.

“Ne morem verjeti, da si samska, pa tako si lepa in pametna,… “

To je kompliment in kritika v enem, in na tak stavek je težko odgovoriti. Kot da je samskost hiba in kot da se namiguje, da je potem nekaj drugega narobe z vami. Samskost je odločitev vsakega posameznika, ki ne potrebuje pomilovanja.

Biti samski prinese tudi osamljene in žalostne trenutke, vendar ne na način, kot si jih predstavlja družba. Seveda si tudi samski želijo, da bi končno spoznali pravega, s katerim bi uživali tudi radosti življenja v dvoje, ampak to ne pomeni, da je do takrat življenje brez smisla. Vsekakor pa to ne pomeni, da se tisti, ki so v razmerjih, vtikajo v življenje tistega, ki ni – konec koncev tudi samski ne sprašujejo nekaterih, zakaj še vedno vztrajajo v nesrečnih razmerjih.

PREBERITE TUDI: Ojoj! Samska pri 30-ih?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj