Minil je teden mode v New Yorku, ki je potekal v znamenju modnih trendov za prihajajočo pomlad 2013. Kaj napovedujejo svetovno priznana oblikovalska imena, kateri trendi ostajajo in kateri na novo prihajajo?

V­eliko jesenskih trendov se seli tudi v pomlad

Po ogledu številnih pomladnih kolekcij, je bilo ugotoviti, da bo večina jesensko-zimskih trendov, ki med nas šele prihajajo, ostala tudi v spomladanski kolekciji.

Usnje bo še vedno velik trend, oblikovalci pa ga bodo kombinirali na različne kose oblačil, vključno s čipko, ki prav tako ostaja in bo na voljo v več barvah, tudi v črni. Cvetlični potiski se bodo iz velikih ponovno preobrazili in vrnili v nežnih in manjših, zelo romantičnih izvedbah. Zelo prisotni bosta še vedno (ne)barvi bela in črna; pa etnični potiski, ki bodo navdih iskali v različnih kulturah ter iz popotovanja po Aziji … Zaslediti je bilo tudi igro barvnih kontrastov (colour blocking), pa izrazito igro črt, pastelne in nevtralne odtenke (precej bo izstopala bela barva), igrive vzorce (cik-cak), pa še vedno leopardji potisk, …

Urbano in sodobno

Alexander Wang je občinstvo precej navdušil s svojo novo kolekcijo, za katero je navdih črpal v urbanem življenjskem slogu, nekaj pa je bil tudi plod njegove domišljije. Ustvaril je oblačila, ki so v večji meri sestavljena iz usnja, ter želel z razrezanim videzom ustvariti nek arhitekturni volumen, ki je dajal vtis, da oblačila lahkotno plapolajo po ženskem telesu. Vojaški detajli, športen stil, geometrični vzorci. Ustvaril je mestne uniforme po animalistično. Izbrane barve? Bela, črna, siva, srebrna in za to prejel ogromno navdušenja.

alexander_wang
Alexander Wang (stylebakery.com)

Optimistični glamur

Veselo bo … Geometrijski glamur, razpoloženje 60. let, retro, poudarjeni odtenki sončne rumene, zelene (ki spominja na palme), makove rdeče in nebesno modre v prepletanju s črno, belo in sivo modro. Potiski neba in osvežilnih bazenov, črte,… Michael Kors pravi, da bo vse v stilu optimističnega glamurja.

michael_kors
Michael Kors (trbimg.com)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj