… in Oasis so se zaobljubile, da bodo prepovedale uporabo perja in puha v svojih kolekcijah. Zaobljuba je sledila, ko so to početje izpostavili v organizaciji za etično ravnanje z živalmi, PETA. Maja letos je namreč PETA razkrila video, ki kaže, kako pticam na farmah na Kitajskem kruto pulijo perje, medtem, ko so te še žive. S Kitajske sicer pride kar 80 odstotkov vsega perja, ki ga uporabijo za proizvodnjo oblačil po celem svetu, kljub temu, da imajo dostop do dobaviteljev, ki imajo certifikat, ki prepoveduje puljenje perja z živih gosi.


peta.com

"Tako, kot so to storili glede krutega pridobivanja angora volne, napredne modne znamke sledijo zahtevam sodobnih sočutnih potrošnikov, ki ne želijo imeti nič s proizvajalci, ki živim pticam puli perje," je povedala Yvonne Taylor, predstavnica organizacije PETA. "PETA bo tudi v prihodnje sodelovala s prodajalci po Veliki Britaniji, da bodo prenehali uporabljati perje in namesto tega uvedli druge naravne ali visoko tehnološko dovršene umetne materiale, ki so hipoalergeni, topli, ekološki in neprimerljivo prijaznejši do ptic."

Druge modne znamke, ki so se prav tako zaobljubile, da ne bodo več uporabljale perja, so še ASOS, Boohoo, Miss Dr Martens, Hobbs, Miss Selfridge, Wallis in White Stuff. Video pa si lahko ogledate spodaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj