… bolečin, a nekateri so jo in menda deluje. Marihuano sicer mnogi uporabljajo za lajšanje bolečin, med drugim tudi pri rakavih obolenjih. Inovativno podjetje, ki se ukvarja z medicinsko uporabo konoplje, pa je sedaj iznašlo nov, izjemno učinkovit in hkrati naraven in neškodljiv način lajšanja menstrualnih bolečin. Sicer niso prav tamponi, temveč majhne kapsule, ki so jih poimenovali Foria Relief. Ko se jih vstavi v nožnico, nudijo veliko olajšanje bolečin.

“Kanabis ima dolgotrajno zgodovinsko uporabo za naravno lajšanje bolečin in drugih simptomov, povezanih z menstruacijo. Naš namen je, da močne medicinske učinke te rastline, ki jih dobimo z naprednimi ekstrakcijskimi tehnikami za največjo čistost in učinkovitost, naredimo dostopne vsem ženskami s tovrstnimi težavami,” so povedali.

Majhen vstavek, katerega osnova je kakavovo maslo, je trgu predstavljen kot nova rešitev za ženske, ki imajo menstrualne krče. Vsebujejo mešanico THC in CBD in so veliki kot tamponi. Delujejo tako, da sprostijo mišice, a ne povzročijo 'zadetosti' kot jo uživanje marihuane. Glede na to, da je po svetu vsaj 5 milijonov žensk, ki trpi za dismenorejo, je to vsekakor obetavna in zdrava rešitev, ki, upamo, bo na voljo tudi v Sloveniji. Uporabni naj bi bili tudi za lajšanje bolečin med porodom, učinkovati pa začnejo 15 do 30 minut po vstavljanju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj