…opravil ali tudi ‘to do list’, ki je vsak dan daljši namesto krajši? In se vam vsak dan znova zdi, da ne naredite vsega, kar bi lahko? Poskusite z risanjem opravil – raziskava je namreč pokazala, da tako naredimo precej več.

Če stvari narišemo, si jih namreč lažje zapomnimo in s tem tudi izvršimo – in to celo tiste najbolj zoprne, je pokazala raziskava, objavljena v The Quarterly Journal of Experimental Psychology. Zakaj je tako?

Samo dejanje risanja nas pripravi do tega, da o nalogi zares razmislimo in si tudi predstavljamo, kako bi jo dejansko opravili (npr. tako ugotovite, da splošno dejanje kot je čiščenje kuhinje zajema pomivanje posode, brisanje pultov, sesanje in brisanje tal). Poleg tega, da si morate vse to natančno predstavljati v glavi, potem še narišete, kar pomeni, da si možgani veliko bolj zapomnijo.

Zatorej kupite barvice in narišite stvari, ki jih morate narediti. Dodatni bonus? Risanje sprošča in pomirja, zato vam bodo tudi bolj zoprna in nadležna opravila manj stresna in odveč.

PREBERITE TUDI: Multitasking povzroča stres

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj