… preverite, da vzrok ne tiči drugje. Dehidracija je namreč najpogostejši vzrok za glavobol. Malce drugače pa je pri tenzijskem glavobolu. To je najpogostejša oblika glavobola, pri katerem je bolečina po navadi topa ter po jakosti blaga do zmerna.
 
 
Razlogi za tenzijski glavobol so po navadi stres; nepravilna telesna drža; pomanjkanje spanja; preobremenjenost in napenjanje oči ter prisilna, neobičajna drža pri delu. In ravno napenjanje oči in prisilna drža sta dandanes pogost vzrok, saj večina cel dan presedi pred računalnikom.
 

Kako se ga znebiti brez tablet?

Seveda v vsakem primeru poskrbite, da ste hidrirani, če pa to ni vzrok, poskusite z naslednjim trikom.
Potrebujete le svinčnik (vseeno, kakšen). Ko čutite, da se vas loteva glavobol, položite svinčnik med zobe in ga previdno držite kaki 2 minuti (ne stiskajte in ne grizite ga).
 

Kako to deluje?

Ko smo pod stresom ali v prisilni drži zatopljeni v delo, pogosto stiskamo čeljust in zobe. To vodi v zategnjene, pretirano in predolgo mišice čeljusti in vratu, to pa v glavobol. S tem, ko damo svinčnik med zobe, sprostimo mišice vratu in čeljusti, kar vpliva tudi na glavobol. Težavo tako lahko rešimo tudi brez tablet.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj