Med drugim upočasnjuje staranje, čisti dihalne poti, pomirja in izboljšuje razpoloženje, ima antibakterijsko delovanje in zdravi urinarne infekcije.

Lovorjev list je prava čudežna rastlina, zato bi bilo res škoda, če bi ga le zaradi njegove čudovite arome dodajali jedem.

Za zdravljenje ga lahko uporabite na naslednje načine

Pomaga pri slabosti in razbudi, saj kombinacija snovi, ki jih vsebuje, deluje pomirjajoče na telo in psiho. Preprosto zažgite nekaj lističev v prostoru in vdihujte ta vonj. Tega ne počnite zvečer, saj vas utegne preveč razbuditi.

Iz pljuč odpravlja sluz, zato je idealen za čiščenje dihalnih poti. V vrelo vodo dajte lovorjeve liste in vdihujte paro (inhalirajte). Pomaga tudi, da se po prsih namažete z lovorjevim oljem – to pomaga tudi pri astmi in alergijah.

Pomaga pri diabetesu: raziskava je pokazala, da zaužitje 3 gramov lovorjevih listov na dan znižuje raven glukoze v krvi pri bolnikih z diabetesom tipa 2.

Izboljšuje prebavo: uporabljajte ga v hrani ali trebuh na predelu želodca zmasirajte z lovorjevim oljem. To bo spodbudilo proizvodnjo želodčnih sokov in tako izboljšalo prebavo.

Za boljše delovanje srca: snovi, ki jih vsebuje lovor, krepi kapilare in znižuje slab holesterol.

Pri vnetju sklepov: obolele sklepe redno masirajte z lovorjevim oljem in lovorjeve liste v čim večjih kolinah dodajajte tudi v hrano.

Urinarne infekcije: lovorjev prah zmešajte z mlekom in ga pijte.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj