Resnica je žal daleč od tega. Tudi v Sloveniji se srečujemo s precej visoko obolevnostjo pri mladih, tudi osnovnošolskih otrocih, zato previdnost ni odveč, čeprav je znano, da pri tej starostni skupini bolezen poteka v milejši obliki. Svojo zgodbo o boju z boleznijo COVID-19 je na Twitterju delila tudi 22-letna Bjonda Haliti.

Nekaj časa je dvomila, ali bi zgodbo sploh delila z drugimi, na koncu se je vendarle odločila pomagati pri ozaveščanju in svoje izkušnje z virusom delila s celim svetom, njena zgodba pa je postala viralna.

  1. dan: Dan se je začel s suhim kašljem in rahlo bolečim grlom. Zvečer je bila zelo utrujena.
  2. dan: V glavi je čutila močan pritisk do te mere, da je kašljala nežno, saj je močno kašljanje povečalo bolečino. Ponoči je imela mrzlico in visoko povišano temperaturo.Občutila je tudi močnejšo bolečino v očeh.
  3. dan: Bila je zelo utrujena, skoraj cel dan je spala. Simptomi so bili suh kašelj, boleče grlo, visoka temperatura, mrzlica, glavobol in rahla slabost.
  4. dan: Vročina je izginila, vendar pa se je pojavil nov simptom – težje dihanje. Počutila se je, kot da ji na prsih leži težka opeka. Spila je veliko tekočine in podprla imunski sistem z ogromno vitamina C.
  5. dan: Simptomi niso izginili, še vedno je kašljala, imela boleče grlo in kratko sapo. Pri zdravniku je zahtevala test na COVID-19, katerega rezultati bodo znani šele čez 5-6 dni. Nadaljevala je s samoizolacijo.
  6. dan: Simptomi so bili še vedno prisotni, nivo energije pa je začel rasti.
  7. dan: Grlo je bilo že bolje, tudi kašelj je pojenjal, le kratka sapa ji je še vedno povzročala preglavice. Se pa je že počutila manj utrujeno.
  8. dan: Simptomi so prisotni vendar v milejši obliki, spet se je začela počutiti normalno.
  9. dan: Počutje je bilo malo slabše kot dan prej.
  10. dan: Rezultati testa so pokazali, da je okužena z novim koronavirusom. Simptomi so še vedno prisotni – rahel kašelj z izmečkom, utrujenost se ni vrnila. Nadaljuje s samoizolacijo.

Ko je delila svojo zgodbo, jo je mnogo ljudi spraševalo, kako je bilo in s čim primerja COVID-19. Na vprašanja je odgovorila: “V preteklosti sem imela prehlade, ki so bili veliko hujši kot to. Bolečino ocenjujem 4/10. Prvi trije dnevi so bili najtežji. Skrbela sem zase, veliko sem se hidrirala in telo podprla z vitamini in minerali.”

PREBERITE TUDI: Zakaj splošni mediji svarijo pred prehranskimi dopolnili, ki ščitijo in izboljšujejo zdravje?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj