… in se obnaša kot odrasel človek. To pomeni, da se bo lahko vaš otrok s kritičnimi sposobnostmi razmišljanja skozi življenje učil, rastel ter obdeloval svoje izkušnje ter razvijal svoj glas in občutek presoje.

Seveda bodo za otroka te lastnosti prav prišle za osebne izkušnje – bodisi v igrah in športu; akademiki; ali drugih rutinskih dejavnostih. Ko vaš otrok raste, te veščine in sposobnost pomagajo pri premagovanju ovir v življenju. Kaj morate početi in kako ga naučiti, preberite v nadaljevanju.

Postavite odprta vprašanja

Odličen način za razvoj otrokovih misli je pomagati, da doseže odgovore, namesto da neposredno odgovarjate na njegova vprašanja. Na ta način bo vaš otrok vedel ne samo odgovor na svoje dvome, ampak bo tudi sposoben ugotoviti, kako doseči ta odgovor sam, s svojim razmišljanjem.

Naučite ga hipotez

“Če to… potem se bo zgodilo kaj” vadite s svojim otrokom in to lahko postane zanimiva igra, v kateri dajete drug drugemu hipotetične situacije in vidite, kako se druga oseba odziva. Odzivi so lahko smešni, logični ali pametni. Lahko se izkaže za zabavno vajo, ki bo razširila njihov um in uporabila njihovo domišljijo.

Naj vzljubi branje in knjige

Če se vaš otrok zaljubi v zgodbe, potem se bo lahko naučil toliko, da bo razvil svoje misli in sposobnosti za analizo, razlago in razumevanje vseh vrst razmer in scenarijev. Knjige mu bodo ponudile okno tako resničnih kot tudi fiktivnih svetov ter idejo likov in osebnosti. Razvila bo njegov IQ in EQ.

Spodbujajte vprašanja

Raziščite radovednost vašega otroka tako, da ga spodbujajte, da postavlja vprašanja in jih ceni, kadar koli to stori. Če vaš otrok postavlja vprašanja vsem pod soncem, to pomeni, da razmišlja sam, kar bo tudi poliranje njegove sposobnosti reševanja problemov.

PREBERITE TUDI: 5 načinov, kako opomniti svoje otroke, ne da bi uničili njihovo samozavest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj