… teku časa in dvema nosečnostima. Ja, vserkakor je res, da se ima za večino zahvaliti genom – 160 cm visoka ženska hruškaste postave pač nikoli ne bo imela manekenske postave – a Gisele tudi sama veliko vlaga v svoj videz. Kako? Tako kot vsi, ki so videti mladostni in fit: to je z zdravim življenjskim slogom.

Zasebni kuhar njene družine, Allen Campbell, je razkril, kako se prehranjuje družina Bündchen-Brady – in presenečeni boste, saj se še bolj zdravo kot ste si morda predstavljali. "Torej 80 odstotkov njihove hrane je ekološko pridelana zelenjava, vedno kupim najbolj svežo. Če ekološke ni na voljo, je sploh ne vzamem. In potem polnozrnate žitarice; rjavi riž, kvinojo, proso, stročnice. Ostalih 20 odstotkov je pusto meso; ekološko vzgojena pusta govedina, ki se je pasla na prostem, vsake toliko časa kaka raca in piščanec. Od rib najpogosteje jedo divjega lososa. Nobenega sladkorja, nobene bele moke, nobenega natrijevega glutaminata*. Uporabljam deviško olivno olje, a nikoli ga ne segrevam. Kuham le ne kokosovem olju, ostala olja se spremenijo v trans nasičene maščobne kisline. Sol uporabljam himalajsko rožnato. Tom ne je razhudnikov, ker ne delujejo protivnetno, zato nobenega paradižnika, paprike, jajčevcev, gob. Občasno paradižnik – morda enkrat mesečno. Zelo sem pazljiv na njih, ker delujejo tako, da povzročajo vnetne procese v telesu. Kaj še? Nobene kave. Nobenega kofeina. Nobenega kvasa. Nobenih mlečnih izdelkov. Otroci jedo sadje, Tom niti ne. On poje kako banano v smoothieju, a načeloma ne je sadja."

Kuhar je razkril tudi, da sta otroka tako zdrava kot starša: "Vivi je imela le 9 mesecev ko sem začel, zato sem pripravljal njeno prvo hrano. 90 odstotkov časa vsi jedo isto hrano. Skuham za otroka, Gisele pripravi Bennyju malico za v šolo. Včeraj sem za otroke pripravil zelenjavni suši. To zadnje čase pogosto pripravljam. Je iz rjavega riža, avokada, korenja in kumar. Za prigrizke naredim sadne rolice iz banan, ananasa in spiruline."

Kaj pa ko se želijo razvajati? Klasične sladice in sladkarije. Seveda ne. "Ravnokar sem naredil jed iz kvinoje z zelenjavo. Dodal sem česen, popražen v kokosovem olju. In potem malce popraženih mandljev ali omaka iz indijskih oreščkov s curryjem, limonsko travo in malce ingverja," je povedal. "To je za njih sladica in hrana za razvajanje."

* izjemno škodljiv ojačevalec okusa

 

Huh, res lahko rečemo, da se družina Bündchen-Brady prehranjuje praktično popolno. Kaj menite o taki prehrani – je vaša podobna? Bi jedli takšno hrano, če bi vam jo kdo pripravljal?

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj