Človek je bil narejen za redno gibanje, ne za redno sedenje – in dandanes namesto, da bi se večino dneva gibali, večino dneva presedimo. Vse posledice sodobnega načina življenja, vključno z nezdravo, predelano hrano, pa se kažejo na našem zdravju in počutju.
 
 
Naj na kratko spomnimo o vseh koristih gibanja: med drugim pomaga shujšati oz. ohraniti zdravo telesno težo; krepi srce, ožilje, mišice in kosti; krepi možgane; preprečuje depresivno in anksiozno počutje (dvignejo se hormoni dobrega počutja), izboljšuje imunski sistem in preprečuje nastanek večine sodobnih bolezni. Ima tudi protivnetno delovanje, saj preprečuje in lajša kronične in avtoimunske bolezni kot so fibromialgija, artritis, diabetes, celiakija ipd.
 

PREBERITE TUDI: 22 razlogov za redno gibanje!

 
Zlasti je pomembno protivnetno delovanje, saj če imamo v telesih konstantno prisotne vnetne procese, se ti prej ko slej pokažejo v slabem imunskem sistemu, kronični utrujenosti in pojavljanju raznih kroničnih avtoimunskih  bolezni.
 
A večina je danes preutrujena in v pomanjkanju časa, zato si le redki lahko privoščijo najmanj uro gibanja na dan. Imamo pa dobro novico za vas: pozitivne učinke ima že zgolj 20 minut zmernega gibanja na dan. To pa je lahko že hiter sprehod v trgovino in uporaba stopnic, kjerkoli le morete.
 
 
Vsakič, ko se gibamo, se v telesu odvijajo procesi, ki imajo dolgoročni pozitivni učinek na naše zdravje, počutje in videz. Ni potrebno, da telovadite uro ali dve na dan (a čim več, tem bolje) – že 20 minut daje neverjetne učinke, zato si vzemite najmanj 20 minut na dan ZASE – učinek boste opazili takoj po vadbi in že po nekaj dneh, hkrati pa dolgoročno preprečili nastanek mnogih bolezni.
 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj