Sušilni stroj Electrolux EDH 97950 ima toplotno črpalko, zaradi česar za delo porabi precej manj energije.

Pri običajnih sušilnih strojih lahko zrak, ki hladi perilo, ob stiku s toplim zrakom v kondenzatorju absorbira le omejeno količino energije iz zraka, ki suši perilo. V kondenzatorju se zrak, ki suši perilo, ohladi in odda toploto, ki posledično segreje zrak za hlajenje. Kondenzator v sušilnem stroju s toplotno črpalko pa se ne ohlaja z zrakom, ki priteka iz prostora; namesto tega se vroč, vlažen zrak, ki suši perilo, aktivno hladi v hladilnem tokokrogu toplotne črpalke. Hladilni tokokrog toplotne črpalke potrebuje veliko energije za uparjanje hladilne tekočine. Potrebno energijo odvzema iz zraka, s katerim se je sušilo perilo. Ta zrak prehaja skozi toplotno črpalko, in sicer veliko bolj učinkovito kot bi to lahko potekalo v običajnih sušilnih strojih. Zaradi tega zaprtega sistema stroj prihrani tudi do 50 % energije v primerjavi z običajnimi sušilnimi stroji, poleg tega pa je dejanska temperatura sušenja samo 50-50°C. Z drugimi besedami je za 20-25° C nižja kot pri običajnih kondenzacijskih sušilnih strojih in zagotavlja izredno nežen proces sušenja tudi zelo občutljivih tkanin.

Princip delovanja sušilnega stroja s toplotno črpalko tako zagotavlja maksimalno učinkovitost in minimalno izgubo energije.

electrolux_edh_97950

Poleg velikega prihranka energije, sušilni stroj s toplotno črpalko prihrani tudi čas in delo. Njegova funkcija za preprečevanja mečkanja perila občutno olajša tisto neprijetno in zamudno opravilo, ki ga vsi sovražimo – likanje.

Sušilni stroj EDH 97950 je za razliko od večine sušilnih strojev, uvrščenih v energijski razred C, uvrščen v energijski razred A, kar ga naredi še bolj varčnega. Posuši do 7 kg perila in je presenetljivo tih. Veliki LCD zaslon omogoča enostavno upravljanje, s številnimi programi pa je sušenje perila resnično preprosto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj