Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista in Christy Turlington so ponovno skupaj na naslovnici britanskega Voguea za september 2023.

Na naslovnici so torej štiri ženske, ki so pred več kot tremi desetletji opredelile samo idejo mode: izvirni supermodeli. Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista in Christy Turlington so se januarja 1990 skupaj pojavile na naslovnici britanskega Voguea – sicer v družbi pokojne, velike in zelo pogrešane Tatjane Patitz – v uvodniku, ki ga je fotografirala še ena legenda, za katero se žaluje, Peter Lindbergh.

Ta podoba na naslovnici – črno-bela, kavbojke in majice, ki združujejo naravno energijo in nadnaravno lepoto – ni napovedala le začetka novega razpoloženja v modi, ki je takrat zaznamovalo prihajajoča leta, temveč je te ženske uveljavila kot super znane in super močne: supermodelke.

Prvič po tistem trenutku pred skoraj 34 leti so se Cindy, Christy, Linda in Naomi ponovno zbrale za naslovnico Voguea, modno revijo, intervjuje in video pogovore ob izidu težko pričakovanega dokumentarnega filma za Apple TV+, ki prikazuje njihov stratosferični vzpon in izide ta mesec.

Za tako posvečen trenutek sta se tako modni urednik britanske izdaje revije Vogue, Edward Enninful, in  Anna Wintour, glavna urednica ameriškega Voguea – odločila, da obstaja samo ena rešitev: legendarno četverico ponovno hkrati postaviti na naslovnici britanskega in ameriškega Voguea. Ene, edine in neponovljive ponovno skupaj in ponovno na naslovnici, kamor še vedno sodijo.

PREBERITE TUDI: Umrla je Tatjana Patitz, ena izmed supermanekenk devetdesetih

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj