Med dejavniki, ki najbolj pospešujejo staranje, so kajenje; prekomerno izpostavljanje soncu; nezdrava prehrana, ki vsebuje preveč ogljikovih hidratov, sploh sladkorja; premalo zdravih maščob in preveč nezdravih; preveč stresa; premalo spanja; ter premalo gibanja. Tudi z napačno nego kože si lahko sčasoma postaramo svoj videz.

Sublativno pomlajevanje pri. dr. Sandiju Luftu, Derma center Rogaška & Derma center Maribor

In medtem, ko je staranje normalen proces, ki ne bo ušel nikomur, pa ni nič kaj prijetno, če se počutimo mladostno in vitalno, obraz pa nas za kar nekaj let prehiteva. Pod nož ne bi šli, a kar vidimo v ogledalu, nam ni prav nič všeč. Kaj lahko naredimo?

Na srečo dandanes obstaja precej vrst pomlajevanja, ki ga dosežemo z neinvazivnimi postopki. Eden izmed njih je sublativno pomlajevanje, ki ga bomo predstavili tudi v današnjem članku.

Kaj je sublativno pomlajevanje?

Sublativno pomlajevanje kože je preverjena, klinično testirana metoda pomlajevanja in obnavljanja kože, ki dovaja bipolarno radiofrekvenčno energijo v spodnje plasti kože. S pomočjo toplote se v spodnjih plasteh kože maksimalno stimulira tvorba kolagena, elastina in hialuronske kisline. Pri tem zgornje plasti kože ostanejo manj spremenjene po terapiji, kar omogoča hitro celjenje.

Ali je postopek boleč?

Bolečina pri posegu je minimalna in jo je mogoče še dodatno ublažiti z uporabo anestezirajočih krem.

PREBERITE TUDI: Vse, kar lahko naredimo za (bolj) mladosten videz

Kako dolgo se koža celi oz. ali je čas okrevanja dolgotrajen?

Bistvena prednost terapije v primerjavi z ablativnimi metodami pomlajevanja je v krajšem času celjenja. Navadno takoj po postopku nastaneta rdečina in blažja oteklina, ki izgineta v nekaj urah ali dneh. Na površini koži so vidne okoli milimeter velike rjave točke suhe kože, ki so posledica kontakta elektrod s kožo. Te izginejo po nekaj dneh in jih lahko prekrijemo s prekrivno kremo ali kremami za zaščito pred soncem ki vsebujejo cinkov oksid. Lahko pride tudi do nastanka na otip nekoliko hrapave kože, ki pa hitro izgine brez posebnega zdravljenja.

Na kaj moramo paziti po posegu?

Sublativno pomlajevanje pri. dr. Sandiju Luftu, Derma center Rogaška & Derma center Maribor​​Bistvenega pomena je zaščita pred soncem, ki jo moramo po posegu izvajati z izogibanjem soncu in uporabo zaščitnih krem vsaj do popolne zacelitve kože. Drugih, bolj resnih stranskih učinkov, kot so motnje pigmentacije, izbruh aken, okužbe, dolgotrajna rdečina kože in brazgotine, ki so pogostejše pri uporabi ablativnih laserjev, do sedaj pri sublativnem pomlajevanju še niso bile opisane.

PREBERITE TUDI: Postopek, ki odvzame nekaj let z naše kože

Kako pogosto je potrebno narediti tretma?

Za doseganje najboljšega rezultata pri pomlajevanju obraza in glajenju gub, so potrebne vsaj dve do tri ponovitve v razmiku več kot treh tednov. Za glajenje brazgotin po aknah in brazgotinah, po poškodbah in operacijah na obrazu ter strij na telesu, je potrebnih več ponovitev postopka.

Koliko časa traja postopek?

Sam postopek traja manj kot eno uro. Pred postopkom se nanese krema, ki začasno omrtvi in s tem zmanjša neprijeten občutek med postopkom. Mnogi poročajo o  toplem, zbadajočem občutku, ko energija prodira v kožo.

Kam se lahko obrnem za ta tretma?

V Sloveniji je strokovnjak za pomlajevanje kože s kar 10-letnimi izkušnjami dr. Sandi Luft, ki ima svoji ordinaciji v Rogaški Slatini in Mariboru. Za več informacij in dogovor o terminu se obrnite na kontakt spodaj.

Več o tretmaju si preberite TUKAJ.

Kontakt

Derma center Rogaška
Zdravljenje kože in estetska dermatologija
Zdraviliški trg 233250 Rogaška Slatina
T:  (0)590 2 58 90
info@derma-rogaska.si
www.derma-rogaska.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj