… bodo videti super očarljivi, da bi bili všeč drugim, vendar je resnica daleč od tega. In ko gre za razhode, so lahko resnično neprijetni in zlonamerni.

1. Poskušali vas bodo prisiliti, da ostanete, tako da se boste počutili krive

Ko se obtoževanje že začne, je narcisovo prizadevanje preprosto vzbuditi občutek krivde za vašo odločitev, da prekinete z njim. Rekli vam bodo, da ste jim zadali toliko bolečine in da ste bili malomarni do njihovih čustev in vsega lepega, kar so storili za vas. Toliko je zmerjanja, da se začnete počutiti kot izmeček na zemlji. Po njihovem mnenju ste se zelo zmotili glede njih in bi morali ponovno razmisliti o svojem stališču.

2. Poskušali bodo zvaliti krivdo na vas

Ko se dve osebi razideta, je to običajno zato, ker sta oba na poti napačno zavila. Vendar pa narcis nikoli ne bo sprejel nobene krivde in bo vse vrgel svojemu partnerju, ki se je odločil prekiniti z njim. Morda vam bodo rekli, da niste cenili vseh čudovitih stvari, ki so jih naredili za vas. Nenadoma boste postali njihov sovražnik , s katerim ne bodo niti govorili.

Brez obotavljanja vas bodo užalili na najbolj gnusne načine, da bi vas prizadeli tako močno, kot vi njih. Tudi če se poskušate opravičiti in jim pomagati preboleti, vas ne bodo hoteli poslušati. Morda vas bodo celo prepričali, da ste vsega krivi vi in ​​da bi morali razmerju dati drugo priložnost.

3. Obljubili bodo, da se bodo spremenili

Ko vas njihove metode manipulacije ne bodo uspele vrniti, bo narcis videti, kot da razume svoje napake . Pred vami bodo videti kot spremenjena oseba in obljubljajo, da se bodo spremenili. Pravijo, da bodo prejeli pomoč, ki jo potrebujejo, in naredili, kar rečete, da bi vas osrečili. In včasih jim bo druga oseba verjela in se odločila, da jih sprejme nazaj.

4. V javnosti vas bodo sramotili in ustvarjali zlobne govorice

Njihov ego spet govori veliko in ne bodo odnehali, dokler vas ne bodo osmešili pred vašimi najdražjimi in popolnimi neznanci. Morda vas bodo začeli sramotiti pred prijateljem ali družinskim srečanjem, da bi vas čustveno zlomili. Prijateljem predstavijo popolnoma drugačno zgodbo od tiste, ki se je zgodila, kjer so oni žrtve, vi pa storilec.

PREBERITE TUDI: Test osebnosti: katere so vaše najbolj narcistične lastnosti?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj