In ne, ta pravila niso miti in vraže, ampak so dobra za zdravje vsake ženske.

1. Ne smete predolgo nositi enega vložka oziroma tampona

Ne glede na izbiro med tamponom in vložkom, istega ne bi smeli nositi več ur. Če ga nosite dlje časa, lahko povečate možnosti za okužbo, kožne izpuščaje in celo sindrom toksičnega šoka, kar je lahko smrtonosno, če tampon pustite več ur

2. Intimnih predelov ne umivajte z milom

Mila lahko povečajo tveganje za vaginalne okužbe in celo porušijo naravno pH ravnovesje vaših intimnih predelov. Uporabljajte čistilna sredstva s kislim pH-jem.

3. Ne depilirajte in ne voskajte se

V času menstruacije je nivo estrogena v vašem telesu izjemno visok, kar pomeni, da boste še bolj čutile bolečino ob depilaciji ali voskanju. Morda prestavite tudi obisk zobozdravnika.

4. Ne uživajte nezdrave hrane

V tem delu meseca je žensko telo že tako v drugačnem hormonskem stanju, kar se lahko pozna s povečano razdražljivostjo in občutljivostjo. Uživanje nezdrave hrane, ki takrat še posebej paše, saj slovi kot “tolažilna hrana”, je zato še toliko bolj slabo za počutje. Izločite sladkor moko in gluten in vse izdelke, ki to vsebujejo, ter trans maščobe.

5. Ne jejte mlečnih izdelkov

Izogibati se je treba mlečnim izdelkom med menstruacijo. Čeprav je kalcij dober za vas, je bolje, da ga jemljete v obliki dodatka, ne pa v mlečni obliki. Mlečni izdelki, kot so mleko, sir in jogurt itd., vsebujejo vrsto kisline, imenovano “arahidonska kislina”, ki lahko znatno poslabša vaše spodnje trebušne krče.

PREBERITE TUDI: Vse, kar ste doslej mislili o menstruaciji … je narobe

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj