… in naše zdravje na splošno. Ste vedeli, da ima pomembno vlogo za vaše zdravje in telo tudi vaša krvna skupina? Vsi vemo, da obstajajo štiri krvne skupine: A, B, AB, O in naše krvne skupine se oblikujejo, ko smo še v maternici, kar pomeni, da je kasneje v življenju ne morete spremeniti. Vedeti morate tudi, da številni strokovnjaki po vsem svetu trdijo, da ima vsaka krvna skupina edinstvene značilnosti, ki lahko vplivajo na izgubo teže, nekatere bolezni in celo na osebnost. In ja, najpomembnejše – poznavanje značilnosti določene krvne skupine lahko pomaga pri načrtovanju ustrezne prehrane, ki bo izboljšala vaše zdravje.

Krvna skupina in prehrana

V našem telesu se dogajajo kemične reakcije (ves dan) in krvna skupina je lahko ključna pri prebavi ali izgubi teže. Zelo priporočljivo je, da ljudje s krvno skupino O uživajo hrano z visoko vsebnostjo beljakovin, na primer: meso in ribe. Ljudje s krvno skupino A sploh niso zahtevni glede prehrane, ker je zanje najbolj primerna zelenjava. Ljudje s krvno skupino B naj se izogibajo piščancu in uživajo več rdečega mesa. In končno, ljudje s krvno skupino AB bodo imeli koristi od morske hrane in pustega mesa.

Krvna skupina in bolezni

Predvsem zaradi različne tvorbe antigenov na površini rdečih krvnih celic, je vsaka krvna skupina drugačna. Poleg tega je zato vsaka krvna skupina odporna na eno vrsto bolezni, hkrati pa dovzetna za drugo vrsto. Poznavanje značilnosti krvnih skupin lahko pomaga pri preprečevanju določenih bolezni.

Krvna skupina in osebnost

Ste vedeli, da lahko vaša krvna skupina vpliva na vašo osebnost? Ljudje s krvno skupino O veljajo za ekstrovertirane, ustvarjalne, družabne in samozavestne. Ljudje s krvno skupino A so miroljubni, umetniško naravnani in vredni zaupanja. Ljudje, ki so predani svojim ciljem, močni in neodvisni, so običajno ljudje s krvno skupino B. In ljudje s krvno skupino AB so zanesljivi, sramežljivi, odgovorni in radi skrbijo za druge. Kaj menite, držijo navedbe?

PREBERITE TUDI: Prehrana po krvnih skupinah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj