… da se sprostimo in vzpostavimo ravnovesje v našem življenju. Da bi zmanjšali raven stresa, moramo biti aktivni udeleženci v svojem življenju, moramo biti čuječni.

čuječnost

 

Terapevti trdijo, da obstaja več stvari, ki jih srečni zavestni ljudje počnejo drugače, kar izboljša njihovo življenje. Spodaj je nekaj stvari, ki jih čuječni ljudje počnejo drugače, s katerimi lahko začnete takoj.

1. Začnite dan z namenom

Čuječni ljudje si vzamejo čas, da opazijo, kako se počutijo, ko se zbudijo. Namesto da hitite iz postelje, si vzemite čas in opazite udobje postelje, blazine in odej. Opazite, kakšen je občutek, ko iztegnete okončine. Povežite se s svojim dihom ali izgovorite premišljeno molitev (molitev sama po sebi je zavestna dejavnost) in cenite blagoslov povsem novega dne in svežih priložnosti.

2. Nahranite telo

Čuječni ljudje razumejo, da je hrana gorivo za njihova telesa. Zdrava prehrana vas ne le nahrani, ampak je v mnogih primerih lahko tudi oblika zdravila. Vse več je dokazov, da zdrava in uravnotežena prehrana ne le preprečuje različne bolezni, ampak jih lahko tudi pozdravi. Ima ključno vlogo pri našem splošnem zdravju in dobrem počutju.

3. Ne opravljajte več nalog hkrati

Pogosto mislimo, da smo super produktivni, če žongliramo z več nalogami. Vendar se je izkazalo, da je to napačno prepričanje. Samo preklapljamo svojo pozornost naprej in nazaj. Možgani ne morejo obdelati več kot ene naloge hkrati.

4. Vadite hvaležnost

Vsakdo v svojem življenju doživi tako pozitivne kot negativne stvari. Običajna človeška težnja je osredotočanje na negativne stvari. Vendar se zavestni ljudje ponavadi osredotočajo na pozitivne stvari in izražajo hvaležnost za te stvari.

5. Premor pred odgovorom

Čuječni ljudje se ponavadi ustavijo, ko se soočijo s težkimi situacijami, mislimi ali čustvi. Namesto samodejnega odziva na nekaj lahko premor olajša prostor okoli težkega dogodka ali čustva, kar vam omogoča, da izberete koristen odgovor. Lahko izstopimo iz svojih običajnih vzorcev odzivanja in se odločimo za bolj zavesten odziv v zahtevnih situacijah.

Poskusite za začetek imeti v mislih teh 5 zgornjih stvari, da se povežete s sedanjostjo in poskusite živeti v njej.

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov za bolj motivirano in produktivno življenje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj