V trgovini Emporium v BTC-ju je stilistka Tina izbrala oblačila za tri različne stylinge, in sicer za formalnega, športno elegantnega ter poletno sproščenega.

preobrazba_5_stiliranje 

preobrazba_5_outfit_1

Prvi outfit

 • obleka Mura
 • srajca Mura
 • kravata Mura
 • pas Giovanni Galli
 • nogavice Giovanni Galli
 • čevlji Hugo Boss.

Temno modra obleka iz volnene mešanice, bela srajca ter temno modra kravata s subtilnim vzorcem tvorijo formalen outfit, ki je primeren za strožje poslovne stike, poslovne večerje, svečane priložnosti in vse prilike, kjer bonton zahteva moško obleko s kravato. Enostavni, gladki črni usnjeni čevlji z vezalkami ter tanke nogavice v barvi obleke dopolnjujejo outfit, ki je primeren za bodočega direktorja podjetja. Temno modra barva v poslovnem svetu izraža avtoriteto in zanesljivost, zato je varna in nevtralna izbira za Martinovo delovno mesto, z njo pa se lahko kombinirajo srajce in kravate različnih odtenkov.

 

 

 

 

 

 

 

preobrazba_5_outfit_2

Drugi outfit

 • srajca Salsa Life
 • suknjič Fred Perry
 • kavbojke Hugo Boss
 • pas Giovanni Galli
 • nogavice Giovanni Galli
 • čevlji Tommy Hilfiger.

Martin ni tip moškega, ki bi sledil modnim zapovedim ali ki bi mu bile všeč izrazito modne, barvite ali celo ‘odbite’ kombinacije, zato se je stilistka Tina odločila za športno eleganten outfit v modrih tonih. Ker je Martin zelo visok moški z mestoma nekoliko močnejšo postavo, je temno moder džins brez spranih ali drugače obdelanih poudarkov najboljša izbira, poleg tega pa je tak džins tudi primeren za tiste službene in vsakodnevne priložnosti, ki ne zahtevajo obleke s kravato. Za zraven je Tina izbrala srajco s tankimi črtami, ki ima športno eleganten pridih, ter temno moder suknjič, ki zaradi svoje strukture in materiala ni formalen, temveč ima casual značaj. Temno modre semiš mokasine z vezalkami dopolnjujejo sproščeno in urejeno eleganco outfita.

 

 

 

 

 

preobrazba_5_outfit_3

Tretji outfit

 • srajca Marc O’Polo
 • kratke hlače S’Oliver
 • čevlji Tommy Hilfiger

Z zadnjim outfitom je stilistka želela doseči to, kar je Martin pričakoval od preobrazbe, in sicer ” … da bi poskušali temeljito izboljšati obleke, ki sem jih imel na sebi”. Martin je namreč povedal, da mu je večino časa vroče ter da ima zelo rad kratke hlače, ki jih pogosto nosi. Kot je vidno s prve fotografije, je Martin na preobrazbo prišel v kratkih hlačah, majici in supergah, prav zato pa se je Tina odločila za športni casual outfit s kratkimi hlačami, ki bi imel enako zgradbo, a bi v nasprotju z njegovim outfitom vseeno deloval urejeno in možato. Namesto majice je izbrala enako udobno, a mnogo bolj urejeno laneno srajco s kratkimi rokavi v svetlo modri barvi, tudi sam Martin pa je med polo majico in srajco raje izbral slednjo. Med kratkimi hlačami je izbrala temno modre bermude dolžine do kolen brez žepov na stegnih, ki stegna dodatno optično razširijo, ter temno modre usnjene mokasine, ki so lepša različica superg in so enako udobne,a  delujejo bolj urejeno.

 

 

 

 

 

preobrazba_5_pred_po
Martin, kakršen je prišel na preobrazbo in v enem izmed outfitov po preobrazbi

Naj se bralke in bralci sami odločijo o tem, kako nam je uspela naša moška preobrazba, za konec pa naj zapišemo še nekaj Martinovih vtisov: “Fine obleke sem navajen nositi; čeprav imam do tega še malo odpora, bo to s časom minilo. Kar lahko štejem k uspehu, je to, da bom poskusil več nositi srajce in opuščal majice. Zahvaljujem se vam tudi za to, da ste rekli, da bi bila modra zame najboljša barva. Sam bom to izkušnjo cenil in shranil v lepem spominu.”

preobrazba_5_ekipa
Del ekipe stilskih preobrazb na Planetu Lepote (od leve proti desni): avtorica in urednica portala Planet Lepote Tanja Matko, vizažistka Aleksandra Bončina Stošič, preobraženi Martin, stilistka Tina Martinec Selan in fotografinja Sanja Martinec

Foto: Sanja Martinec


Sponzorji

pl_url_logo

mic_styling_logo

licenje_logo

emporium_logo

odglavedopet_logo_1

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj