"Ima tri osnovnošolske otroke, službo, opravljen doktorat in občasno predava na fakulteti. Ob vsem uspehu v življenju pa se po našem (dve sestri in mama) mnenju oblači letom in postavi povsem neprimerno. Seveda našega mnenja ne upošteva …" Z veseljem smo pograbili takle izziv in gospo Mojco izbrali za stilsko preobrazbo.


Gospa Mojca pred preobrazbo

Friziranje

Začeli smo v frizerskem studiu Mič Styling v Kristalni palači, kjer sta frizerja Petra in Luka predlagala, da poudarimo rdečkaste tone v Mojčinih laseh z nekoliko globljo rdečkasto barvo, ter postopnim striženjem omogočimo njenim kodrastim lasem, da pridejo kar najbolj do izraza. Luka je gospe Mojci zagotovil, da ji bo nova frizura omogočala 'wash and go' pristop, saj je povedala, da za daljše vsakodnevno urejanje preprosto nima časa. Nova barva in striženje sta gospo Mojco povsem poživila, poudarila njeno naravno obarvanost in živahno teksturo las.


Frizerka Petra je Mojčine lase osvežila z rdečkasto barvo


Frizer Luka je le malo skrajšal lase in pričesko oblikoval s stopničastim striženjem

Delo je nadaljevala vizažistka Vesna.

Ličenje

Gospa Mojca se zaradi službe ne liči, zato si je zaželela bolj naraven videz, ki bi le poudaril njeno lepoto. Na podlagi barve las, kože in oči je vizažistka Vesna za ličenje izbrala jesenske barve.

Na veke je najprej nanesla bazo za senčila za dolgo obstojnost. Premično veko je pobarvala z dvema odtenkoma zlatega satenastega senčila; temnejšega je nanesla po celotni veki, svetlejšega pa od notranjega kotička zabrisala proti zunanjemu. Očesni pregib je poudarila s svetlo rjavo mat senco, ki jo je zabrisala proti obrvem. Na zunanji kot veke je nanesla kombinacijo olivno zelene in rjave sence, s čimer je poglobila pogled.

Ob trepalnice je narisala tanko črno črto, da so dobile definicijo, in jo zmehčala z rjavo barvo, ki jo je v prav tako tanki liniji nanesla čeznjo. Na same trepalnice je nanesla črno maskaro. Obrvi je počesala s krtačko v smeri rasti dlačic in jih zapolnila s svetlo sivo-rjavo barvo, področje pod njimi pa je osvetlila s svetlečim nevtralno zlatim senčilom.

Področje po očmi ni potrebovalo veliko popravkov, zato je vizažistka le nanesla kremo in izenačila ten z vlažilnim korektorjem. Spodnjo veko je obrobila s kombinacijo temno in svetlo zelenim olivnim senčilom, ki ga je uporabila že zgoraj. Notranje kotičke oči je poživila z bleščečim zlato bež iluminatorjem in na spodnje trepalnice nanesla tanek sloj maskare.

Na koži je imela gospa nekaj rdečice, ki jo je po nanosu vlažilne kreme uspešno prekril tekoči puder z rumenim podtonom; dodatne nepravilnosti je zakril korektor. Sledil je sloj satenastega pudra v kamnu, ki je podlago fiksiral in še dodatno izenačil polt. Barvo je obrazu vrnil bronzer pod lično kostjo, ki se je na najvišji točki ličnic povezal z rdečilom v barvi breskve. Čez je vizažistka nanesla še enako senčilo, ki ga je uporabila že pod obrvmi, da je obrazu dodala mladosten sijaj.

Ustnice so na koncu zasijale s kombinacijo bronastega in oranžnega glosa.

Stiliranje

Stilistka Tina je pri pripravi treh stajlingov za Mojco upoštevala, da Mojca nima formalnejših večernih izhodov ter da v službi nima nobenega kodeksa oblačenja, zato sta dva stajlinga mišljena kot dnevna. Oblačila Mojci, ki se ni vajena elegantno urejati, ne nosi visokih pet in podobno, omogočajo udobje, hkrati pa poudarjajo lepe stvari na njeni postavi, ji barvno laskajo in so primerna za dopoldanske službene obveznosti in popoldansko hitenje po opravkih. Tretji stajling pa je nekoliko elegantnejši in je mišljen za priložnosti, kot so predavanje na fakulteti ali seminarjih in podobno.

 

Prvi outfit

 • majica, jakna in ruta Pennyblack,
 • hlače More&More,
 • balerinke Le Bon Chic,
 • uhani Top Shop

 

 

Drugi outfit

 • jopa Mexx,
 • krilo More&More,
 • šal in torbica Stefanel,
 • balerinke Tommy Hilfiger,
 • uhani Top Shop

 

Tretji outfit

 • obleka Wallis,
 • suknjič More&More,
 • torba Stefanel,
 • zapestnica Dorothy Perkins,
 • čevlji Sacha London

Mojca pred in po preobrazbi

Mojčini vtisi s preobrazbe so pozitivni: "Na stilsko preobrazbo so me prijavile sestre in mama in mi svetovale, naj se povsem prepustim strokovnjakom. Ker imam zelo natrpan urnik, sem na stilsko preobrazbo prišla iz službe in res nisem niti malo premišljevala o pričakovanjih. Pričakala me je zelo prijazna ekipa, ki je poskrbela za čudovito preobrazbo in za dobro počutje. Hvaležna sem jim za ves trud in za vse koristne nasvete."


Ekipa preobrazb na Planetu Lepote: fotografinja Sanja Martinec, avtorica in urednica portala Tanja Matko, preobraženka gospa
Mojca, vizažistka Vesna Lasič in stilistka Tina Martinec Selan
,

Si želite, da tudi vas preobrazimo in polepšamo?

Kako se prijaviti na preobrazbo, si lahko preberete na tej povezavi.
 

Foto: Sanja Martinec


Sponzorji

odglavedopet_logo_1

emporium_logomic_styling_logo

 

10 KOMENTARJI

 1. Ful dobra preobrazba, še posebej mi je všeč 1. stil, res je gospa kar zažarela 🙂
  In odlična rdeča barva las vizažistke 😉

 2. Res odlična preobrazba, gospa je kot nova, žareča, mlajša, krasna. Vse ste super opravile svoje delo, upam, da bo Mojca čimbolj upoštevala vaše nasvete v vsakdanjem življenju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj