Že okrog 30. leta oz. kmalu po njem se začnejo na obrazu kazati prvi znaki staranja, torej tudi prve gubice, ki so najprej vidne okrog oči, tekstura kože pa postaja vse bolj hrapava in neenotna. Po 40. letu koža še dodatno izgublja vlago in čvrstost, zato se gubice le še poglobijo. Ker si ženske seveda želijo znake staranja čim bolj prikriti, ne pa poudariti, je previdnost pri izbiri podlage (pudra) v tem starostnem obdobju zelo pomembna. Za zrelo kožo so najbolj primerne vlažilne tekoče podlage, ki so lahke in ne obremenjujejo kože, hkrati pa kožo vlažijo in ščitijo pred izsuševanjem.

preobrazba_2_licenje_1
Vizažistka Aleksandra je najprej nanesla vlažilno tekočo podlago, primerno za zrelo kožo

Vizažistka Aleksandra se je zato odločila za naravno ličenje, ki pristaja na skorajda vse outfite. Najprej je Mateji nanesla tekočo podlago v odtenku njene barve kože in matirala kožo s transparentnim pudrom v prahu. Tako je njena polt dobila svež in enakomeren videz, kar je pogoj za lep videz celotnega make upa. Nato se je lotila ličenja oči: na celotno premično veko je kot podlago nanesla senčilo kovinsko srebrne barve, v pregib veke pa odtenek tople rjave barve in ga mehko zabrisala navzgor proti obrvem. Tik pod obrvi je za bolj svež videz nanesla odtenek mat bež barve. Ob trepalnice na zgornji in spodnji veki je nanesla črn svinčnik in ga mehko zabrisala, tako, da ni bilo nobenih ostrih linij, ki so za zrelejša leta še posebej neprimerne.

preobrazba_2_licenje_2
Nato je sledilo ličenje oči v naravnih in vsestransko uporabnih rjavih odtenkih

Nato je Mateji oblikovala in pobarvala obrvi, saj so obrvi okvir obraza. Na trepalnice je nanesla črno maskaro, ličnice pa je poudarila s svežim toplim odtenkom mareličnega rdečila za lice. Sledile so le še ustnice, na katere je nanesla prav tako topel odtenek rdeče šminke, pomešane z barvo marelice. Za lesk in poln videz ustnic pa je na koncu nanesla še brezbarven glos.

preobrazba_2_licenje_3
Rdečilo za lica v toplem odtenku je v Matejin obraz prineslo življenje in svež ter mladosten videz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj