Tako smo izgubili enega največjih znanstvenih umov zadnjega stoletja. Stephen Hawking je bil pri rosnih 21-ih diagnosticiran z amiotrofično lateralno sklerozo, boleznijo zgornjega in spodnjega motoričnega nevrona, ki postopoma paralizira celotno telo.

Le dva tedna pred svojo smrtjo je delal na neki matematični zadevi, da bi dokazal obstoj več univerz, ter predvidel, da bo naša postopoma zdrsela v temo, ko bo zvezdam zmanjkalo energije. Nekateri verjamejo, da je ta briljantni um ugotovil, kako preiti v drugo univerzo, če bo naše res konec. “Nekje v kozmosu morda inteligentni um gleda to našo svetlobo, zvezde in se zaveda, kaj pomeni,” je dejal Hawking. “Ali naše zvezde vandrajo po kozmosu brez življenja, nevidni svetilniki, ki naznanjajo, da je vesolje odkrilo svoj obstoj ravno na naši skali?”

The Sunday Times je poročal, da če obstaja veliko dokazov, ki bi lahko dokazali Hawkingovo teorijo, bi moral dobiti Nobelovo nagrado – a le, če bi bil še živ. Njegovo zadnje delo nosi naslov “Gladek izhod iz večne inflacije,” in je trenutno v presojanju za javno objavo. To pa ni njegova edina napoved o koncu sveta – je pa ljudem povzročila največ skrbi. Le nekaj mesecev nazaj pa je posvaril glede problema prekomerne populacije. “Eksponentna rast se ne more nadaljevati v naslednje tisočletje,” je dejal. “Leta 2600 bomo stali na ramenih eden drugega in poraba elektrike bi razžarela zemljo.”

Predlagal je, da bi morali najti način, da se naselimo na drugih planetih, npr., Marsu, da bi si zagotovili preživetje. Kar pa namerava doseči ravno direktor podjetja SpaceX, Elon Musk, v bližnji prihodnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj