… delovnem mestu, namesto doma, in nimajo nobenega časa zase in svoje potrebe, kar podvojijo svoje možnosti, da zbolijo za depresijo. Glede na podatke raziskave pa so ženske celo še bolj ogrožene.

stres2_1

Britanski raziskovalci so ugotovili, da imajo delavci, ki na delovnem mestu preživijo 55 delovnih ur ali celo več, kar za 50 % več možnosti, da zbolijo za depresijo. Še zlasti so ogrožene ženske, mladi ljudje, in tisti, ki malo zaslužijo.

V raziskavi je sodelovalo 2000 udeležencev in pokazala se je res močna povezava med časom, preživetim na delovnem mestu, in pojavnostjo depresije. Raziskovalci iz Anglije in Finske pa so ugotovili še, da višji kot je zaslužek, več kot je veselja pri delu in razumevanja med sodelavci, manj je možnosti za pojav depresije. Vseeno pa so ženske, ki dobro zaslužijo, bolj podvržene depresiji, najverjetneje zato, ker težko usklajujejo zahtevno službo in domače obveznosti.

Raziskovalci pa so povedali še, da ljudje, ki zelo veliko delajo, zelo verjetno delajo manj učinkovito in bi morali pomisliti na svoje zdravje in stres, ki jim ga povzroča preveč dela, kar vse vpliva tudi na njihovo življenje izven delovnega mesta.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj