V petek, 27. januarja, je ambasador Primož Jeralič zbiral srca skupaj z akrobatoma Filipom Kržišnikom in Blažem Slaničem na osnovni šoli na Otočcu, v nedeljo, 29. januarja, pa sta akrobata svoje moči združila med obiskovalci na košarkarski tekmi v Stožicah v Ljubljani. Med drugim sta se tam pomerila v lepljenju src v višino in pisanju želja v stoji na rokah. Srčkov ni manjkalo, kakor tudi dobrega duha v podporo akciji NIVEA Podarite nam modro srce.
 
 
NIVEA in Zveza prijateljev mladine Slovenije želita z akcijo mladostnikom iz šibkejšega socialnega okolja omogočiti boljše okoliščine in jih podpreti z redno mesečno štipendijo. Akcijo kot vsako leto podpirajo ambasadorji, letos so to zelo uspešni slovenski športniki. Trije izmed njih bodo v okviru akcije obiskali svojo osnovno šolo in z obiskom k izobešanju modrih src nagovorili učence iz svojega okoliša. Prvi izmed njih je ročni kolesar in paraolimpijec Primož Jeralič, ki je obiskal osnovno šolo Otočec pri Novem mestu, v kateri se je šolal tudi sam. Na svoji osnovni šoli se je počutil odlično, čeprav tokrat v šolo zaradi nesreče pri smučanju ni vstopil na svojih dveh nogah. Primož je kljub nesreči izrazito optimističen in pozitiven človek, ki izžareva dobro voljo in pripravljenost pomagati.
 
Nikoli se tudi ni bil pripravljen odreči športu, ki je zanj osnovna človeška sposobnost in potreba. "Ni naključje, da smo sestavljeni iz mišic in kosti", pravi. Po poškodbi je zelo pogrešal hitrost in ko se je spoznal z ročnim kolesarjenjem se je nov hobi hitro spremenil v tekmovalno disciplino. Za nameček je v njej odličen. V zadnjem letu je na paraolimpijskih igrah Rio 2016 osvojil dve deseti mesti, dve prvi mesti v Evropskem pokalu in absolutno prvo mesto med ročnimi kolesarji na Maratonu Franja. Na osnovni šoli Otočec je tako z njim in akrobatoma zavladala prava dobrodelna (atr)akcija, na kateri je bilo zbranih preko 500 modrih src.
 
 
Na košarkarski tekmi v Stožicah, ki se je odvila v nedeljo, 29. januarja, sta vlogo ambasadorjev odlično prevzela akrobata Filip in Blaž in med obiskovalci tekme v Stožicah zbrala veliko modrih src z dobrimi željami. Med drugim sta se pomerila v lepljenju src v višino in pisanju želje v stoji na rokah. V prvi disciplini so se jima pridružili tudi obiskovalci tekme, v drugi disciplini pa sta bila brez konkurence. 
 
Svoje podpore akciji NIVEA Podarite nam modro srce ne pozabite izkazati tudi vi z obiskom spletne strani www.nivea.si/srce, kjer v modro srce zapišete željo za lepšo prihodnost, ga delite na svoji Facebook strani in ga natisnete ter izobesite na oknu svojega doma, vrtca, šole ali delovnega mesta. Vsako srce bo pokazalo vaše zavedanje o pomembnosti izobrazbe za vse otroke. Veseli bomo, če nalepljena srca na oknih fotografirate in fotografijo delite na Facebook strani NIVEA Slovenija.
 

 

Hvala za vsako podarjeno modro srce!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj