Kakšen odgovor ste si dali? Ali ste se z življenjem sprijaznili s takim, kot je, ali radi delate na tem, da ga izboljšate? Vedeti morate, da ste vi tisti, ki si določate potek življenja. Nikoli ne smete obupati in se sprijazniti s slabo situacijo. Po drugi strani pa tudi ni dobro, da vedno stremite k nečemu boljšem, višjem in s tem nikoli ne zadostite svojim potrebam.
 
 
Seveda ne smemo obstati, a vedno obstaja način, da najdemo zlato sredino. Torej, da smo s svojim življenjem zadovoljni, ne tarnamo, hkrati pa stremimo še k boljšim stvarem, vendar ne na način, ki bi nam jemal energijo. V kolikor delujete le pasivno, vam gredo stvari lahko narobe, življenje v napačno smer, vi pa boste nesrečni. In ni treba, da mirno in nesrečno čakate, kako se vam vse sesuva.
 

Vi ste režiser svojega lastnega življenja. Seveda se zgodijo dogodki, na katere nimamo vpliva. Imamo pa vpliv na naše reakcije. In naše reakcije so lahko dobre, ko se naučimo sprejemati določene situacije. Vendar lahko pripravite scenarij, načrt ali vizijo. Skratka nekaj, s čimer si lažje začrtate svojo pot. Ni potrebno, da je vaša pot siva, meglena in povsem običajna. Le enkrat se živi, zato si ustvarite dobro predstavo.

PREBERITE TUDI: To je prvi korak do sreče

Dobro premislite

Najprej dobro premislite, kaj v življenju želite spremeniti. Je to služba, partner, način življenja? Morda želite spremeniti sebe in svoje delovanje? Razporedite si prioritete. Kaj je tisto, kar vas žene? Česa si želite več? Postavite si prednostne naloge, ki jih želite izpolniti. Katera področja vašega življenja za vas pomenijo uspeh, če so dobro urejena? Je to zdravje, kariera, odnosi, zabava, osebna rast, družina, ljubezen?
 

Odgovorite si na spodnja vprašanja in si začrtajte nove cilje, nikoli ni prepozno!
 

 • 1. Kateri so vaši poslovni/karierni cilji?
 • 2. Kakšni so vaši cilji glede prihodkov, naložb in prihrankov?
   
 • 3. Kakšno znanje, strokovno znanje in spretnosti želite pridobiti?
 • 4. Kateri aktivnostim (šport, kultura) se želite pridružiti in aktivno vključiti?
 • 5. Kakšno svojo podobo želite pokazati?
 • 6. Kakšen odnos želite z vašim zakoncem, vašimi otroki, vašimi sorodniki in svojimi prijatelji?
 • 7. V kakšnem okolju želite živeti?
 • 8. Kateri interesi želite aktivno slediti?
 • 9. Kako boste ostali zdravi, fitni, sproščeni in mirni?
 • 10. Na katerih področjih se morate razvijati na osebni in duhovni ravni?
 • 11. Kako boste v svojem življenju ustvarili zabavo in humor?
   
Ko si boste odgovorili na zgornja vprašanja, si boste že začrtali svoje smernice. Ko imate cilj, mu je lažje slediti. Če ciljev ni, potem vas lahko skrbi. 
 

PREBERITE TUDI: Naučimo se biti srečni!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj