Glina je sivkast prah fine, mehke teksture. Če jo zmešamo z vodo, tvori pasto, ki jo lahko uporabljamo na različne načine. Glina je med drugim znana predvsem po svojih intenzivnih razstrupljevalnih lastnostih – tako za kožo kot tudi telo. V tovrstne namene so jo naši predniki uporabljali že pred tisočletji in dandanes, ko je vse okoli nas polno strupov – tako voda in zrak kot tudi hrana – so njeni učinki še toliko večji in uživanje toliko nujnejše.

V tem prispevku si bomo ogledali pozitivne učinke pitja gline, torej učinke, ki jih imamo, če jo zaužijemo.

Kako glina deluje?

Glina nase veže snovi tako, da se prime njihovih molekul oz. ionov in ko zapusti naše telo, to stori skupaj s strupi, na katere se je vezala. Če jo uporabimo na koži, tako nase veže maščobo, strupe in nečistoče s kože, zato je idealna za nego mastne in nečiste kože, sploh v obliki maske.

Ko pa jo spijemo, nase veže strupe iz prebavnega trakta in jih tako odstrani iz telesa. Poleg tega vsebuje tudi minerale kalcij, magnezij in železo, ki lahko dodatno ugodno vplivajo.

1. Razstruplja, torej odplavlja toksine iz telesa

To je tudi najpogostejši razlog, da ljudje pijejo glino. Odstranjuje bakterije; strupe, ki jih izločajo plesni in mnoge ostale strupe, ki smo jim vsakodnevno izpostavljeni in se nabirajo v našem telesu, predvsem v črevesju.

To so potrdile tudi raziskave tako na odraslih kot tudi otrocih: če so ti prejemali glino, so imeli v urinu veliko manj strupov kot tisti, ki je niso. Tudi raziskava na podganah je pokazala podobno: ko so zaužile cianid, so jim dali glino ali placebo in tiste, ki so prejele največ gline, so imele po 3 tednih v telesih najmanj cianida.

2. Pomaga pri hujšanju

Nekatere študije so pokazale, da pitje gline pomaga tudi pri hujšanju. Ker se pri hujšanju sproščajo tudi strupi, ki jih telo shranjuje v maščobnem tkivu, jih bo glina vezala nase in odplavila iz telesa, zato je idealna še zlati ob postenju, ko se hujša najbolj hitro, učinkovito in dolgotrajno.

3. Lajša zaprtje

Ker nase veže strupe, lahko pomaga pri zaprtju, če je to posledica preveč strupov v telesu. Seveda pa ne pozabite zaužiti dovolj vlaknin, ki so ključ za dobro prebavo in zdravje ter pogoj za ohranjanje vitkosti. Prehrana mora temeljiti na ekološko pridelani zelenjavi.

4. Lahko olajša sindrom razdražljivega črevesja

Ena od raziskav je pokazala, da lahko glina pomaga tudi pri sidnromu razdražljivega črevesja, če je to povezano z zaprtjem.

5. Lajša diarejo

Pitje gline lahko pomaga pri diareji, če je ta posledica zastrupitve ali okužbe, npr. z rotavirusom. Raziskava je pokazala, da pitje gline preprečuje replikacijo rotavirusa; druga da glina nase veže rotavirus.

6. Odstranjuje težke kovine iz telesa

Dandanes smo povsod izpostavljeni težkim kovinam, od katerih so najbolj problematične svinec, aluminij in živo srebro. To lahko vodi v resne zdravstvene težave, še zlasti pa so v nevarnosti otroci. Pi njih se to lahko kaže pri vedenjskih motnjah, avtizmu in motnjah avtističnega spektra, ADHD in podobno.

Medtem, ko se zastrupljenosti s cepivi s pitjem gline ne da odpraviti, saj gredo težke kovine iz cepiv direktno v krni obtok in s tem v možgane, kjer lahko povzročijo nepopravljive poškodbe, pa lahko glina pomaga pri strupih, ki smo jih izpostavljeni iz okolja: vode, zraka in hrane.

Pitje gline tako pomaga, da se telo razstrupi oz. sproti razstruplja, če jo pijemo vsaj občasno.

7. Znižuje holesterol

Povišan holesterol, ki sicer sploh ni nevaren, kot nas skuša prepričati farmacevtska industrija, lahko prav tako uravnamo s pitjem gline. Da je povišan holesterol povezan z boleznimi srca in ožilja je laž, ki jo je skovala farmacevtska industrija, da bi lahko prodajala smrtonosna ‘zdravila’, imenovana statini.

Tisti s povišanim holesterolom v resnici ne umrejo prej – ravno nasprotno, živijo najdlje, medtem ko najhitreje umrejo tisti z najnižjim holesterolom. Holesterol telo nujno potrebuje za različne procese v telesu, med drugim nastajanje hormonov, vključno z vitaminom D. V resnici so škodljivi trigliceridi in ne holesterol.

Če ga vseeno želite znižati, vam lahko pomaga pitje gline.

Kako jo uživati?

Uživanje gline je izjemno preprosto, le 1 čajno žličko prečiščene gline (bodite previdni pri nakupu, ni vsaka primerna) zmešate z 2 do 3 dl vode in spijete. To lahko naredite 1x do 2x na dan, še zlasti pa je priporočljivo med postenjem.

Opozorilo! Glino zaužijte povsem samostojno, najmanj 2 uri pred ali po hrani, prehranskih dopolnilih ali zdravilih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj