Ne glede na to, ali gre za nanos korektorja; nanos tekočega pudra s kakim nepričakovanim pripomočkom; ali pa za uporabo vazelina za intenzivnejše senčenje oči – lepotne informacije in skrb zase so vedno koristni. Najnovejši trend, ki se je razširil po internetu, je obrnjen mačji videz oči. Tukaj je vse, kar morate vedeti o trendu, ki je preplavil internet, in nekaj nasvetov, kako ga lahko poustvarite sami.

Kaj je obrnjen mačji videz?

Obrnjeno mačje oko je točno to, kar se sliši na prvi pogled. Gre za obrnjeno različico priljubljenega tradicionalnega videza – namesto da bi črtalo nanesli le na zgornjo linijo trepalnic, ga namestite tudi na spodnjo linijo trepalnic in to kar izdatno. Zgornji del na veki ostane skoraj enak.

Zakaj je naenkrat tako priljubljen?

Kot večina lepotnih trendov tudi ta ni nov. Navdih zanj je pravzaprav črtalo za ličenje kohl, ki se že več stoletij tradicionalno uporablja na Bližnjem vzhodu, v južni Aziji in nekaterih delih Afrike. V zahodno kulturo je prvič prodrl v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, še bolj razširjen pa je postal, ko so ga začele nositi zvezdnice, kot sta Rihanna in Kim Kardashian.

Kako poustvariti videz?

Ne glede na to, ali ste profesionalec pri ličenju oči ali popoln začetnik, je poustvarjanje obrnjenega mačjega očesa preprosto in ga lahko izvedete v treh preprostih korakih. Za začetek potrebujete svinčnik za oči, čopič za zabrisovanje in ploski čopič.

1. korak: črtalo za oči nanesite na vodno linijo in narišite krilo tako, da gre proti notranjim kotičkom oči, kjer so solzni kanali. (Nasvet: Za bolj dramatičen videz podaljšajte krilo tik za notranjo gubo).

2. korak: vzemite čopič za zabrisovanje in rahlo zabrišite robove, da dobite zadimljene oči. Lahko dodate več črtala za oči (ali senčila), da videz še poudarite.

3. korak: videz zaokrožite tako, da na obrnjenem mačjem očesu dodajte nekaj definicije. To storite tako, da s ploščatim čopičem poravnate krila. Uporabite lahko tudi tekoče črtalo za oči, da linije še bolj poudarite. Videz zaključite z nekaj nanosi maskare.

PREBERITE TUDI: Kako doseči videz kože, kot da sije od znotraj navzven?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj