… moji omari," je pravzaprav pokazala svoj občutek za posel, kajti nedavna raziskava je pokazala, da obstaja modni dodatek, ki ni žlahtna kovina ali drag kamen, pa je boljša naložba kot omenjeno dvoje. Le kaj bi to lahko bilo?

Gre za ikonično modno torbo, ki ima milijone oboževalk in tisoče imetnic po svetu: Hermès Birkin torbo. Po podatkih naj bi šlo za najbolj varno in najmanj neobstojno možno naložbo – v zadnjih 325 letih ji je vrednost namreč narasla za kar 500 odstotkov v primerjavi z ostalimi investicijami, ki močno nihajo.

V osnovi je študija pokazala, kako trdna je ultra luksuzna modna industrija v primerjavi z ostalimi, bolj tradicionalnimi naložbenimi opcijami, pravijo poznavalci. Še posebej pa naj bi pokazala, kako modni izdelki najvišjega luksuznega cenovnega razreda kot je npr. torba Hermès Birkin nikoli ne izgubijo vrednosti, niti v časih recesije in ekonomskih težav. Pravijo pa tudi, da obstaja razlika med luksuznimi in ultra luksuznimi dobrinami; medtem ko luksuzni trg v teh časih najbolj trpi, je ultra luksuzni nedojemljiv na ekonomske faktorje, ki sicer prizadenejo druge veje industrije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj