Nastop spomladanskega enakonočja povzroči prehod sonca preko ekvatorja in nato začne potovati proti severu, kar naznanja toplejše in svetlejše dni. Končno! Hkrati bo enakonočje naznanilo tudi nastop novega horoskopskega koledarskega leta ter začetek prvega znaka v zodiaku: Ovna.

In če je obdobje zasanjanih Ribic, zadnjega znaka v horoskopu, čas za sanje, domišljijo in intuicijo, je obdobje Ovna namenjeno iniciaciji. Čas je za akcijo! Če poznate Ovna, potem veste, da če so nekaj začeli, ne bodo odnehali, dokler ne bodo dosegli cilja.

Oglejmo si, kako bo spomladansko enakonočje in nastop novega horoskopskega leta vplivalo na posamezni znak zodiaka.

Oven (21. marec – 19. april)

Sedaj je vaš čas in vaše obdobje, Oven. Spomladansko enakonočje pomeni, da bo sonce močno sijalo in osvetlilo vaše področje, ki se tiče vas in vašega telesa. Povsem v redu je, da poskrbite zase in svoje dobro počutje – v tem ni nič sebičnega. Praznujte to obdobje in se odločite za korenito spremembo prehrane, morda kak teden detoksa ali celo post. Tudi razvajanje v kopeli ali masaža bosta izvrstni v tem obdobju. Počistite pa tudi omare in se znebite navlake, ki vas zavira in utruja na nezavedni ravni. Obdržite le, kar dejansko nosite in nameravate nositi.

Bik (20. april – 20. maj)

Za vas, Bik, je obdobje Ovna tisto, ki bo na plano privleklo sektor nezavednega. Spomladansko enakonočje v znaku Ovna bo za vas torej takšno, da ne boste pripravljeni za premike naprej, temveč se ukvarjali s sabo. Sedaj je idealen čas, da postavite meje – naj bo to ljudem, ki vas obkrožajo, ali pa svoji odvisnosti od družbenih omrežij (ali morda še česa nezdravega?). Če boste sedaj poskrbeli zase in si napolnili baterije, boste kasneje spomladi naravnost zasijali!

Dvojčka (21. maj – 20. junij)

Sezona Ovna bo osvetlila vaš sektor prijateljstev in spomladansko enakonočje bo opomnik, da se ponovno povežite s svojo skupnostjo. Morda k sebi na večerni čvek, prigrizek in koktejl povabite prijatelje; ali pa se dogovorite za skupni pohod na kak hrib ali izlet. Mars, ki je vladajoči planet Ovna, je v vašem znaku do konca aprila, kar pomeni, da boste imeli dovolj energije za razne aktivnosti.

Rak (21. junij – 22. julij)

Morda ste opazili, da večje karierne spremembe vedno naredite spomladi – to pa zato, ker obdobje Ovna izpostavi vašo ‘deseto hišo’, torej sektor zunanje podobe. Ne glede na to, ali ste srečni na trenutnem delovnem mestu ali aktivno iščete novo zaposlitev – spomladansko enakonočje vam bo prineslo tono ponudb, projektov in celo novih odgovornosti. Čas je za borbo!

Lev (23. julij – 22. avgust)

Praviloma bi šli v tem obdobju na kako potovanje, saj Oven osvetli vašo ‘deveto hišo’, torej daljših potovanj – a za enakonočje letošnje pomladi se bo ta izlet zgodil le v vaših sanjah. Praznujte to obdobje in se razvajajte s svojo najljubšo hrano in si oglejte nekaj potovalnih dokumentarcev, da potolažite svojo dušo. To je lahko tudi čas, da se posvetite knjigam, ki vas potrpežljivo čakajo, da se jih lotite. Če že ne morete rasti preko potovanj, lahko vsaj preko branja.

Devica (23. avgust – 22. september)

Spomladansko enakonočje v Ovnu osvetli eno vaših temnejših področij – ‘osmo hišo’, to je hišo smrti, davkov in tujega denarja. To vam lahko prinese nekaj obsesivnih misli ali pa boste privlekli kake okostnjake iz omare. Da bi to energijo koristno uporabili, prižgite svečo ter zapišite stvari, za katere ste hvaležni, nato se lotite urejanja svojih neplačanih položnic in raznih dolgov. Prej, kot se boste lotili neprijetnega, prej bo mimo, vi pa končno svobodni in pripravljeni na čudovito pomlad.

Tehtnica (23. september – 21. oktober)

Sezona Ovna bo osvetlila vaš partnerski sektor, zato bo to spomladansko enakonočje namenjeno osvežitvi vaših odnosov. Večino druge polovice 2020 ste opravljali nehvaležno delo za vaše ljubljene, ali pa ste bili ujeti v past primerjanja. Sedaj je čas, da dobite ljubezen (in usluge!) nazaj. Praznujte spomladansko enakonočje tako, da brez sramu prosite svojega partnerja za masažo. To vam je dolžan.

Škorpijon (22. oktober – 21. november)

Zakaj ste vsako pomlad tako zaposleni? Zakaj se ne morete preprosto odklopiti od dela in uživati s prijatelji ali družino ob kozarcu dobrega vina ali koktejlu? Zato, ker sezona Ovna za vas pomeni osvetlitev sektorja dnevnih opravil, kar je za vas idealni čas za osvežitev dnevne rutine – sploh kar se tiče zdravja! Nehajte se zanemarjati in praznujte spomladansko enakonočje z novim športnim in prehranskim izzivom.

Strelec (22. november – 21. december)

Ni naključje, da vaše ljubezensko življenje postane dramatično čim se začne topliti. Obdobje Ovna osvetli vašo ‘peto hišo’, torej zmenkanje, kreativnost in na sploh vse oblike užitka. Letos, ko tudi Venera potuje skozi ta del vaše karte, se boste še bolj zabavali in imeli več dogajanja na ljubezenskem področju kot katerikoli drug znak. Praznujte to spomladansko enakonočje tako, da naredite seznam vseh stvari, ki si jih želi vaše srce.

Kozorog (22. december  – 19. januar)

Nihče nima takšne delovne etike kot vi, Kozorog, a tole ni pravo obdobje za borbe na delovnem mestu ali doseganje kariernih ciljev. Obdobje Ovna osvetli vašo ‘četrto hišo’, torej najbolj zasebni del vaše karte, ki pomeni vaš dom, družino in osebni prostor. Z Marsom, ki sicer vlaga Ovnu v Dvojčkih in vašem sektorju dnevnih opravil bo to pomenilo, da se želite pomakniti naprej, zatorej praznujte spomladansko enakonočje tako, da začnete z DIY projekti, torej kako sami izboljšati svoj bivalni prostor.

Vodnar (20 januar – 18. februar)

Sezona Ovna bo osvetlila vaš komunikacijski sektor, zato je začetek pomladi vaš trenutek, da pridete spet v stik z ljudmi. Naj bo to vaša babica, prijateljica, ki se je odselila, vaš nekdanji mentor, s katerim ste občasno v stikih preko mailov … – sedaj je pravi čas. Lahko pa izkoristite trenutek, da začnete z vsakodnevnim pisanjem dnevnika. Praznujte astrološko novo leto tako, da napišete seznam stvari, za katere ste hvaležni.

Ribi (19. februar – 20. marec)

Sezona Ovna bo osvetlila vaš finančni sektor, Ribica, zato bo spomladansko enakonočje namenjeno poplačilu. Večino 2020 ste se mučili s projektom, v katerega ste vložili ogromno truda in dobili bore malo poplačila. A sedaj, ko se Venera pridruži Soncu v znaku Ovna, boste sprevideli svojo vrednost in doprinos in se postavili zase. Prosite za povišico, se veselite dosežka ali zgolj uživajte vv sem, kar ste dosegli. Uživajte v izobilju!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj