­

Zelo rad bi vam povedal, da so po najnovejših raziskavah Američani ugotovili, da se s poslušanjem glasbe na tehnološko dovršenih medijih in napravah, zdravstveno stanje zob in dlesni vidno izboljša. Vendar to ni res. Za zdrave zobe in dlesni je potrebno tehnologijo zvoka izkoristiti na drugačen način.


sonicare_scetka

Inženirska ustvarjalnost

Sodobni čas s svojo koncentracijo stresa pripomore, da se njegov tempo odraža tudi na zdravju dlesni. Ne samo v Sloveniji, tudi drugod po svetu so bolezni obzobnih tkiv, med katere spadajo tudi vnete dlesni, prisotne v grozljivo visokem odstotku. Še bolj grozljivo pa je dejstvo, da napredovala oblika vnetja obzobnih tkiv lahko sproži infarkt, možgansko kap, prezgodnji porod in nižjo porodno težo novorojenčka ter druge težke zdravstvene nevšečnosti.

To je bil zadosten razlog, da se je skupina ameriških inženirjev odločila zasnovati električno zobno ščetko, ki bi s svojim posebnim načinom delovanja v kali zatrla glavne krivce za nastanek in razvoj vnetja obzobnih tkiv. Zbrali so se stomatologi, bioinženirji, elektroinženirji, strojni inženirji in drugi strokovnjaki ter naredili električno zobno ščetko Sonicare, ki še danes predstavlja najvišji standard zagotavljanja temeljite ustne higiene.

Patentirana tehnologija

­

Ugotovitev, koliko znanja je združenega v električni zobni ščetki Sonicare, je presunljiva. Zato ni čudno, da je tehnologija njenega delovanja patentirana in s tem edinstvena. Učinki njenega delovanja sežejo na mesta, kamor ščetine ne sežejo in kjer se povzročitelji vnetja obzobnih tkiv (bakterije) najraje zadržujejo. To pomeni, da ščetka deluje že 1-2 mm pred dotikom ščetin oziroma 1-2 mm dalje od ščetin, na primer v medzobni prostor.

Tehnologija zvoka v smislu izkoriščanja nizkofrekvenčne akustične energije in dinamično fluidno delovanje (dynamic fluid action) sta najpomembnejša dejavnika učinkovitosti električne zobne ščetke Sonicare.Tehnologija zvoka

Električna zobna ščetka Sonicare naredi v minuti 31.000 gibov, oziroma se giblje s frekvenco približno 258 Hz. Ta frekvenca vpliva na bakterije v zobnih oblogah na ta način, da zmanjša njihovo sposobnost sprijemanja na mehke in trde površine.Dinamično fluidno delovanje

Ob pravi kombinaciji frekvence in amplitude gibanja ščetin, nastane dovolj velika hitrost gibanja ščetin, ki povzroči v ustih, kjer imamo slino, zobno kremo in vodo, dinamično fluidno delovanje. Strižne sile, ki pri tem nastanejo so večje od sil medsebojnega sprijemanja bakterij in sil sprijemanja bakterij na trde in mehke površine. Zato te strižne sile razdružijo skupke bakterij, ki tvorijo mehke zobne obloge ali plak oziroma jih ločijo od trdih in mehkih površin, ne da bi se teh oblog dotakniti s ščetinami zobne ščetke. Pri vsakdanji uporabi ščetke to pomeni, da zaradi dinamičnega fluidnega delovanja odstranjevanje zobnih oblog poteka tudi na mestih, ki jih ščetine ne dosežejo oziroma v oddaljenost 1-2 mm od ščetin. To je zelo pomembno, saj so ravno to mesta kjer se najraje zadržujejo povzročitelji vnetja obzobnih tkiv.

 

sonicare_logo

»Sonic« in Sonicare

V niti ne tako velikem držalu električne zobne ščetke Sonicare je skrita izjemna tehnologija. Edinstvena in patentirana. Vsi ostali podobni izdelki, ki se kitijo z imenom “sonic” zato zaenkrat lahko ponujajo samo zvenečo besedo, ne pa tudi načina delovanja, ki je temelj električne zobne ščetke Sonicare in ki je bistvenega pomena za zdravje zob in dlesni. Če se odločamo za nakup, moramo biti na te malenkosti zelo pozorni.

Zdrav nasmeh je uspeh

Če niste med tistimi, ki se vrednosti svojega zdravja zavejo šele, ko ga izgubijo, potem boste v vsakodnevni uporabi električne zobne ščetke Sonicare zagotovo odkrili mnoge koristi. Izboljšano zdravje zob in dlesni bo opazilo celo ostro strokovno oko vašega zobozdravnika (dobro je, da ga obiščete vsaj dvakrat letno). Vaši zobje bodo tudi bolj beli, dah pa bolj svež. Skoraj prepričan sem, da vam ob vestni skrbi za ustno zdravje svojih zob do konca življenja ne bo treba nadomestiti s protetičnimi nadomestki (mostički, zobnimi vsadki, protezami), oziroma boste o tem začeli razmišljati šele v pozni starosti. Do takrat pa boste lahko delili zdrave, lepe nasmehe.

Več informacij o električni zobni ščetki lahko dobite na spletni strani www.scetka-sonicare.com ali na telefonski številki 02/460 5342.

­Nahrbtnik, ščetke Sonicare

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj