"Resno razmišljam o tem, ker sem obsedena s sladkarijami," je simpatična Sofia povedala za novembrsko izdajo športne revije Shape.

Čeprav je bila 42-letnica, kot sama pravi, vedno zadovoljna s svojo postavo (prav nič presenetljivega!), se je njen pogled na gibanje pri okrogli obletnici spremenil. "Ko sem dopolnila 40 let, sem začela opažati nekakšno mlahavost povsod na svojem telesu … Vedela sem, da je čas, da nekaj ukrenem, in tudi sem," je povedala in poskrbela za ohranjanje svojega seksi telesa.

Sofia je navdih dobila pri kolegici soigralki Julie Bowen, ki gre zjutraj pred snemanjem vedno na tek – zase pa je Sofia priznala, da je imela navado najti katerikoli izgovor, da le ne bi telovadila. "Rekla sem 'V nedeljo? Ne, to je gospodov dan; danes ne morem telovaditi.'" Kljub temu jo je vztrajnost in odločnost Bownove navdihnila. "Ko si v njeni družbi in vidiš, kako je motivirana … Začela sem več razmišljati o tem." Ker zaradi težav s koleni ne more teči in delati počepov, se je Sofia lotila vadbe, podobne pilates na napravi Megaformer. "S pomočjo te naprave sem ugotovila, kaj mi ustreza. Ne maram vseh vaj, a všeč mi je, kako se spreminja moje telo," je dejala.

Čeprav  ima Sofia težave z motivacijo za gibanje, pa je povedala tudi, da je spremenila svoj odnos do hrane, ko se je leta 2005 preselila v LA: "“Če živiš tukaj, ne moreš vedno naročiti mastne hrane kot npr. skledo testenin s tartufi. Naročiš majhen sushi in ko si zunaj z dekleti, naročiš solato." Sicer pa je njena glavna motivacija za znojenje na športni napravi ta, da se potem lahko vda svojim prehranskim pregreham: "Ko si privoščim, naslednji dan telovadim bolj intenzivno. Moj moto za gibanje je: Brez muke ni torte!"

Kaj pa tebe najbolj motivira za gibanje in zdravo prehranjevanje?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj