Osrednji slovenski oglaševalski dogodek, Slovenski oglaševalski festival (SOF), bo s sloganom “Odličnost dodaja vrednost”, potekal v hotelu Kempinski Palace Portorož 2. in 3. aprila 2020. Devetčlanski programski svet, ki skrbi za načrtovanje kongresnega programa je zavihal rokave, znana pa je tudi že zasedba primarne žirije. To bo vodil Aljoša Bagola, eden bolj priznanih in vsestranskih slovenskih kreativcev, kreativni direktor, predavatelj, kolumnist in avtor knjižne uspešnice, sicer izvršni kreativni direktor na agenciji Pristop. Prijava del in osebne udeležbe bo mogoča v januarju.

Odličnost dodaja vrednost

Osmišljena komunikacija kot gonilo rasti, ki znamkam ustvarja dodano vrednost

Komuniciranje. Partnerstvo. Celovitost. Spoštovanje. Odličnost.

29. SOF bodo zaznamovali zanesljivi, smotrni in smiselni komunikacijski načini in prijemi, ki krepijo prepoznavnost in vlogo blagovnih znamk ter jim ustvarjajo dodano vrednost. Iskali bomo načine, kako ustvariti komunikacijski ekosistem, ki bo sprejemljiv in namenski za vse deležnike – oglaševalce, agencije, medije in tudi potrošnike.

Gonilo rasti je komunikacija, ki znamkam daje namen ter z jasnim smislom in vrednotami ustvarja dodano vrednost. Dolgoročno uspešne bodo znamke, ki imajo jasen namen in cilj ter spoštujejo in izražajo prave vrednote.

Komuniciranje v širšem kontekstu pa ima pomembno vlogo pri ustvarjanju vrednosti za organizacijo, a ob upoštevanju, da si blagovne znamke delijo prostor tako z dobrodelnimi organizacijami, politiko, kulturo in drugimi javnostmi, in z zavedanjem, da so enako pomembne vrednote, ki jih moramo pri komunikacijskem spletu celovito in ciljno usmerjeno upravljati.

Potrošnik od blagovne znamke zahteva, da nedvoumno osmisli svoje vrednote, odkrito razpravlja o družbenih vprašanjih, postane tudi gonilna sila družbenih gibanj in še več, da se uporablja za višji namen od lastnega (tj. ne le za dobiček) na vseh kanalih in področjih vse bolj kompleksnega tržnega komuniciranja, od CRM, CSR, nakupnih poti, itn. Potrošnik odkrito pričakuje, da se bodo blagovne znamke poenotile tako z njegovimi osebnimi vrednotami kot z vrednotami družbe in okolja, v katero so vpete in širše.

Rdeča nit 29. Slovenskega oglaševalskega festivala je jasna in osredotočena komunikacija, ki ustvarja vrednost za vse deležnike oglaševalskega ekosistema, za njim pa stoji Slovensko združenje oglaševalskih agencij, katerega vodenje v mandatu 2020/2021 prevzemata predsednica Špela Žorž, direktorica Grey Ljubljana, in Saša Leben, generalna direktorica Formitas skupine.

Kongresni program v rokah programskega sveta

Na pobudo Upravnega odbora je SOZ oblikoval Programski svet, ki skupaj z izvršno direktorico SOZ in vodjo programa SOF skrbi za načrtovanje kongresnega programa 29. SOF.

Sestavljajo ga predstavniki medijev (SZM), oglaševalcev (SZO) in agencij (SZOA): Jana Štokovič (Pro Plus), Maja Michieli (Publicis Groupe Slovenija), Marja Feldin (Banka Sparkasse), Marko Bebar (Media24), Metka Kejžar (Autocommerce), Polonca Komar (RTV Slovenija), Uroš Goričan (Herman&partnerji), Valentin Bufolin in Vera Stanković.

Prvi govorci, ki jih bomo lahko videli na velikem odru 29. SOF, bodo znani kmalu.

Predsednik žirije 29. SOF je Aljoša Bagola

Osrednji tekmi 29. SOF-a bo predsedoval Aljoša Bagola, eden bolj priznanih in vsestranskih slovenskih kreativcev, kreativni direktor, predavatelj, kolumnist in avtor knjižne uspešnice, sicer izvršni kreativni direktor na agenciji Pristop. Prvič po nekaj letih bo tako tekmi predsedoval kandidat, ki prihaja iz vrst prijaviteljev, saj je Svet tekmovalnega programa (STP) SOF seznam kredibilnih slovenskih neodvisnih kandidatov, ki ustrezajo začrtanim kriterijem, v preteklih letih izčrpal.

Skupno 9-člansko žirijo bodo sestavljali izkušeni kreativni, umetniški in strateški direktorji ter tekstopisci slovenskih in mednarodnih agencij, med katerimi so tudi novinci v SOF žiriji, ki so v zadnjem času s svojim delom močno zaznamovali slovenski in širši komunikacijski prostor. Predsedniku Aljoši Bagola, izvršnemu kreativnemu direktorju, Pristop, se bodo v žiriji pridružili: Ljubo Bratina, umetniški direktor, Luna⧵TBWA, Zoran Gabrijan, kreativni direktor, Futura, Uroš Goričan, kreativni direktor, Herman&partnerji, Milena Jakovljević, strateška direktorica, Mediodrom, Jure Korenč, tekstopisec, Agencija 101, Mirka Modrinić, kreativna direktorica, Imago Bold, Katja Petrin Dornik, kreativna direktorica, Grey Ljubljana in Blaž Verhnjak, kreativni vodja, Anomaly Amsterdam.

Primarni žiriji se bo pri ocenjevanju posameznih skupin pridružilo skupno kar 12 dodatnih žirantov.

Po trije kredibilni strokovnjaki, specialisti s področja obeh tekmovalnih skupin, se bodo pridružili primarni žiriji v tekmovalnih skupinah Spletne & mobilne komunikacije ter Oblikovanje. Pridruženi člani žirije, ki jih imenuje STP, bodo sodelovali pri oblikovanju tako ožjega izbora kot pri podeljevanju srebrnih in zlatih nagrad.

Pri ocenjevanju tekmovalne skupine Upravljanje znamke, pa se bodo devetim članom žirije pridružili trije predstavniki oglaševalcev, ki jih imenuje Slovensko združenje oglaševalskih agencij (SZO) pri SOZ. Ti bodo tokrat sodelovali že v prvem krogu ocenjevanja, pri oblikovanju ožjega izbora.

Pri odločitvi v čigave roke bodo šle velike nagrade se bo žirija tudi letos razširila s tremi dodatnimi mednarodnimi žiranti.

Ključni datumi

  • Odprtje prijavnega sistema za prijavo del in osebne udeležbe: JANUAR 2020
  • Predstavitveni dogodek 29. SOF: 24. JANUAR 2020
  • Rok za prijavo del: 27. FEBRUAR 2020
  • Rok za zgodnjo prijavo osebne udeležbe: 28. FEBRUAR 2020
  • Javna objava del v ožjem izboru: NA FESTIVALU
  • Slavnostna podelitev nagrad: 3. APRIL 2020
  • 29. SOF: 2. IN 3. APRIL 2020
loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj