SOF 2009­


­Na festivalu, ki bo potekal do vključno petka, 27. marca, bodo udeleženci spregovorili o treh temah, ki so del vsakdanjika vseh, ki se kakorkoli ukvarjajo s komuniciranjem – videzu, trajnostnem razvoju in etiki.

Kot predavatelji bodo na festivalu nastopili številni domači in tuji strokovnjaki:

  • V sredo, 25. marca, bomo tako na velikem odru med drugim lahko poslušali, Janeza Škrabca, direktorja Rika, Marto Gorjup Brejc, predsednico uprave Peka, Miho Klinarja iz podjetja Gigodesign, okroglo mizo na temo družbene odgovornosti pa bo vodil Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila.
  • V četrtek, 26. marca, bodo med drugimi nastopili Toni Balažič, predsednik uprave Fructala, marketinški praktik Bob Westrope iz Kanade, okroglo mizo na temo videza v oglaševanju bo vodil Aljoša Bagola, kreativni direktor Pristopa, poseben gost tega dne pa bo priznani francoski oblikovalec Ora Ito, ki ga je na SOF pripeljala agencija Pristop.
  • V petek, zadnji dan festivala, bodo predstavniki Slovenske oglaševalske zbornice predstavili spremembe v Slovenskem oglaševalskem kodeksu, okroglo mizo o etiki v oglaševanju bo vodil Peter Frankl, direktor in odgovorni urednik časnika Finance, kot zadnji pa bo s svojim predavanjem nastopil Jan Heemskerk, urednik Playboya Nizozemska.

V tekmovalnem delu programa, ki je bil temeljito prenovljen na lanskoletnem festivalu, večjih sprememb letos ni, so pa organizatorji vpeljali še nekaj novosti, s katerimi vsebinsko zaokrožujejo triletno prenovo tekmovalnega programa. “Na letošnjem festivalu celostne oglaševalske akcije tudi formalno prevzemajo primat najpomembnejše tekmovalne skupine, saj bodo nagrade v tej tekmovalni skupini odslej prinesle več točk v tekmovanju za agencijo leta kot druge nagrade. Poleg tega se bodo odslej za velike nagrade SOF lahko potegovale tudi družbene akcije. Tako bo tekma še bolj napeta, končni rezultati pa morda presenetljivi,” napoveduje Lučka Peljhan, izvršna direktorica tekmovalnega programa SOF. Na ta način se Slovenski oglaševalski festival po tekmovalni plati uvršča med najnaprednejše festivale v tem delu Evrope. Žiriji, ki bo ocenjevala kreativno oglaševalsko letino, bo predsedoval Gal Erbežnik, izvršni kreativni direktor v agenciji Publicis.

Tako kot lansko leto, bodo tudi letos drugi dan festivala (četrtek, 26. marca) podeljena vsa srebrna in zlata priznanja, priznanja OFF SOF, priznanji za najboljši produkcijski hiši leta ter priznanje najboljšima mladima kreativcema, na petkovi podelitvi nagrad pa bodo organizatorji podelili velike nagrade, za katere bodo nominirani vsi prejemniki zlatih priznanj, nagrado Dobre vile ter priznanje za agencijo leta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj