… madežev. A obstaja tudi okolju in zdravju manj nevarna in škodljiva alternativa: soda bikarbona, ki uravnava pH vrednost vode v pralnem stroju. Ali ste vedeli, da soda bikarbona, če se jo doda pralnemu prašku ali belilu pri pranju perila, tudi okrepi njuno delovanje? S tem privarčujete denar in okolje.

Soda bikarbona okrepi delovanje detergentov

Neprijetne vonjave, madeži in umazanija na perilu se odstranijo tako, da molekule detergenta razgradijo celice bakterij in umazanije. Nekateri slabši detergenti so pri tem manj uspešni, zato bi jim prav prišlo malce pomoči – ali pa morda želite le uporabiti manj detergenta za varovanje kože in okolja. In tu nastopi cenovno ugodna soda bikarbona. Če vaš detergent za pranje perila ni najbolj učinkovit ali ga želite uporabiti manj, v vsak boben perila dodajte približno pol skodelice sode.

PREBERITE TUDI: Kako odstraniti vonj po znoju iz oblačil?

Soda bikarbona za bolj belo perilo

Za bolje belo perilo dodate približno polovico skodelice sode na velik poln pralni stroj in le polovico predpisanega belila. Tako bo delovanje belila močno povečano tako kar se tiče odstranjevanja bakterij kot tudi madežev in umazanije s perila. Soda bikarbona je naravni mineral, ki je veliko manj škodljiva za okolje kot sintetična belila, dišave in podobni izdelki za bolj čisto in lepše dišeče perilo, idealna izbira pa je tudi za vse, ki imajo težave z občutljivo kožo in alergijami.

PREBERITE TUDI: 7 stvari, ki se vam bodo zgodile, če boste imeli pospravljeno

Ste že preizkusili sodo bikarbono v ta namen?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj