… močno poudarimo oči in iz popolnoma neopaznih naredimo mačje zapeljive. Od prihoda Angeline Jolie na filmsko sceno si je večina ženske želela izjemno polne, lahko rečemo da kar debele ustnice, sedaj pa prihaja nov trend, ki se je razbohotil na Instagramu – tako imenovane 'Da Vinci' ustnice. Novost je iznašel zdravnik Tim Pearce iz Manchestra v Angliji. Tako naj bi se po njegovem doseglo tudi bolj naraven videz, ki je v skladu s pacientovim obrazom. Tretma le rahlo spremeni ustnice in to v skladu s proporci pacientovega nosu, brade in čeljusti.

Pearce je povedal, da je tretma poimenoval po Da Vincijevi teoriji 'zlatega reza': "Leonardo da Vinci je bil prvi, ki je ugotovil, da razmerje obraza ni nekaj, kar je poljubno in 'stvar okusa', temveč obstaja idealno razmerje in geometrija obraza, da je ta lep. Izven tega okvira postaja manj privlačen," je razložil. "Ta princip, sicer poznan kot 'zlati rez', nam omogoča, da so pacienti videti lepši, ne le da imajo povečane ustnice, ki pa morda ne pristajajo njihovemu obrazu oz. razmerjem." Spodaj si lahko ogledate nekaj slik zadovoljnih pacientov:

Nad novo tehniko pa je navdušen tudi Joshua Zeichner, vodja kozmetičnih in kliničnih raziskav na dermatologiji v bolnišnici Mount Sinai v New York-u: "Stranka morda želi zelo velike ustnice, a če jih pred tem še ni imela in ne pristajajo njenemu obrazu, bo videti nenaravno. Ustnice morajo biti v sorazmerju, v skladu s preostalim obrazom in večje ni nujno tudi lepše. Raziskave so pokazale, da bolj kot je naš obraz simetričen, lepši smo – ne glede na raso, kulturo ipd. Simetrični obrazi s pravilnimi razmerji in skladnimi ustnicami so videti bolj naravni in bodo na splošno sprejeti kot lepši in bolj privlačni kot pretirano napihnjene ustnice."

Kaj menite – so 'Da Vinci' ustnice res videti drugačne od 'napihnjenih'? Bi jih imele?

2 KOMENTARJI

  1. Bi rekla, da so videti drugače od tipičnih napihnjenih ustnic. Sama imam precej majhne in tanke ustnice in se kakšne majhne spremembe ne bi branila.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj