Kupujte komplete oblačil. Če vam je všeč blazer in ima v kompletu še hlače ali mogoče celo krilo, kupite vse. Tako dobite dva različna kostima in tri posamezne kose, ki jih lahko vključite v nove kombinacije. Kadar ogledani kos v trgovini nima kompleta, poskusite vseeno izbrskati nekaj za zraven, da vam ne bo slučajno kasneje obvisel v omari, ker ga ne boste imeli s čim kombinirati. Če pa kupujete nekaj, kar naj bi šlo z nečim že obstoječim, vedno vzemite s seboj vzorec blaga ali pa kar celo oblačilo, da se bo res ujemalo.

Hlače, ki vam stojijo kot ulite, mikica, ki daje prijeten občutek na koži in se lepo prilega, obleka, ki vam polepša postavo – vse to so kosi, ki si zaslužijo, da kupite enak preizkušen model v različnih barvah.
Splača se investirati v kose, ki jih boste pogosto in dolgo nosili, npr. kostim v nevtralni barvi, črne hlače, jopica iz kašmirja, ozka elegantna obleka. Kakovostnejši kosi se vam bodo bolje prilegali, izdelani bodo iz boljših materialov in zato bodo izpopolnili cenejše kose, ki jih boste kombinirali zraven. Seveda je težko kupiti pulover iz kašmirja, ko pa volnen stane pol manj, ampak čez čas se vam bo investicija povrnila. Potrebovali boste manj oblačil, saj so kakovostnejši kosi praviloma trajnejši in bolj razgibani.

Smotrno nakupovanje oblačil
 

Pazite, da vas znižane cene na razprodajah ne zavedejo. Če je nekaj zelo znižano, še ne pomeni, da vam bo bolje pristajalo ali se skladalo s kosi v vaši omari. Ugodna priložnost bo zares ugodna le, če boste znižan kos tudi nosili.
 
Ko snujete svojo garderobo, se najprej osredotočite na ključne enobarvne kose. Takšni so najbolj vsestranski. Zapomnite si, da ne potrebujete drugačnega outfita za vsak dan v tednu. Nihče namreč ne bo opazil, če boste nosili klasične črne hlače v ponedeljek in ponovno v četrtek. Ko ste investirali v preproste kroje nevtralnih barv, lahko začnete dokupovati bolj posebne kose za popestritev.

Za konec pa še namig: če vam proračun ne omogoča nakupa dražjih kakovostnejših kosov, posezite po temnejših barvah. Izdelava je veliko bolj očitna pri svetlih tkaninah, zato bodo cenejša svetla oblačila vedno izgledala bolj ceneno od cenejših temnih oblačil.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj