Slovenija po lanski osvojitvi regijske nagrade znova z odlično kandidatko

Irena Fonda

Veuve Clicquot Business Woman Award v Sloveniji postaja priznana nagrada za poslovne ženske, ki s svojo odličnostjo v podjetništvu spreminjajo svoje okolje in družbo. Po lanskoletni osvojitvi regijske nagrade VCBWA, kjer je Urška Šefman Sojer kot prva Slovenka prejela to mednarodno priznanje, na to radostno pot stopa Irena Fonda. V izjemno izenačenem boju se je strokovna žirija pod vodstvom Urške Šefman Sojer za imenovanje slovenske finalistke za Ireno Fonda odločila pred Heleno Cvikl in Urško Alič. Irena Fonda se bo 29. novembra z nominirankami iz Hrvaške, Srbije in Črn Gore pomerila za regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award.

Slovenska finalistka za regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award

Podobno kot Veuve Clicquot dolguje svoj izjemni sloves za svoj čas neverjetno napredni ženski – Madame Clicquot, tako Irena Fonda s svojim znanjem, inovativnostjo, pionirskim pristopom, ponosom, navdušenjem in odločnostjo vodi, razvija in soustvarja navdihujočo poslovno zgodbo. Tako kot je Madame Clicquot vedno zahtevala le eno, najvišjo kakovost, si je podobno vodilo zastavila tudi Irena Fonda: vzgojiti najboljše gojene brancine na svetu. Pri vsem tem pa sledi najvišjim standardom dobre poslovne prakse in odgovornega poslovanja.

Irena Fonda se je zaradi očetovega in bratovega vpliva že zgodaj močno navezala na morje in se pridružila družinskemu podjetju ribogojnica Fonda, ki jo je kot direktorica razvila v široko prepoznavno znamko. V podjetju so razvili blagovno znamko Fonda piranski brancin in prek tega različne produkte, ki združujejo tako izobraževanje, ribogojstvo, kulinariko kot turizem. Svoje raziskovalne izkušnje prav tako uspešno uporablja za pripravo mednarodnih projektov, s katerimi želi podjetje še izboljševati. Irena Fonda je molekularna biologinja – doktorica znanosti s področja molekularne biologije v onkologiji – in prejemnica številnih priznanj za študijske dosežke.

Strokovna žirija za imenovanje slovenske finalistke za regijsko nagrado VCBWA

Urška Šefman Sojer (direktorica in kreativna vodja kavarn Zvezda, prejemnica VCBWA 2017 in predsednica žirije), Melanie Seier Larsen (svetovalka in partnerica The Boston Consulting Group), Medeja Lončar (direktorica Siemens Slovenija in Hrvaška) in Jadranko Smokrović (predstavnik za Veuve Clicquot, Market Manager Central & Southern Europe pri Moët Hennessy) je odločitev sprejela po kriteriju inovativnosti, gospodarske uspešnosti, družbene odgovornosti in poslovne žilice, ki se manifestirajo v zglednem vodenju, mentorstvu in načrtovanju poslovnega nasledstva.

Kandidatki za slovensko nominiranko VCBWA sta bili tudi Helena Cvikl in Urška Alič

Helena Cvikl je s popolno predanostjo, strokovnostjo in jasnimi cilji ustanovila Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Maribor. Ta je že ob otvoritvi s svojo sodobnostjo in vizionarskim pogledom navdušila tako študente kot stroko in kasneje poznavalce gastronomije. Helena Cvikl je kot funkcionarka mednarodnih strokovnih združenj EURHODIP, AEHT in Coupe Georges Baptiste pogosto vabljena predavateljica in cenjena gostja.

Pomembno je sodelovala pri ustanovitvi in razvoju šolske restavracije Sedem, ki danes sodi med 10 najboljših v regiji. Obenem je prejemnica bronaste plakete Univerze v Mariboru, bronastega ključa OZS in plakete za življenjsko delo Coupe Georges Baptiste. Letos je bila v Barceloni med 268 šolami proglašena za top ambasadorko HOSCO za leto 2018.

Urška Alič je ustanoviteljica in direktorica Špas teatra, najbolj priljubljenega gledališča v Sloveniji, ki že več kot 20 let ustvarja kakovostne komedije za širše občinstvo. Špas teater je drugi dom mnogih uveljavljenih dramskih igralcev, medijskih osebnosti in seveda oboževalcev popularne kulture in komedije. Pod vodstvom Urške Alič je komedija v Sloveniji postala »mainstream«, Špas teater pa pravo ljudsko gledališče. Špas teater je ustanovila zato, da bi združila svojo neustavljivo strast do gledališča, igre in ustvarjalnosti ter življenjski nazor: “Če deluješ v dobro drugih in skupnosti, bo skupnost lepša za vse.”

O nagradi Veuve Clicquot Business Woman Award

Veuve Clicquot (s francosko izgovorjavo [vôv klikó]), prestižna francoska znamka šampanjca s sedežem v Reimsu, od leta 1972 podeljuje posebno nagrado uspešnim poslovnim ženskam po svetu – Business Woman Award.

Nagrada VCBWA je nastala v čast 200-letnici obstoja znamke Veuve Clicquot. Nagrade se od takrat podeljujejo ženskam, ki s svojim delom vidno zaznamujejo napredek v poslovnem okolju in nadaljujejo vizijo madame Clicquot, ki je postavila temelje nagradi. Madame Clicquot, znana tudi kot vdova Clicquot oziroma Veuve Clicquot, je bila francoska poslovna ženska, ki je pri 27 letih po smrti svojega moža prevzela posel pridelovanja in distribucije prestižnega šampanjca, ki še danes nosi njeno ime.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj