Raziskava je pokazala, da bolje, kot so bili ocenjeni ljudje na višjih položajih, manjša je bila nevarnost, da njihovi podrejeni zbolijo ali umrejo zaradi srčnih težav. Povezava med slabim vodenjem in nevarnostjo resnih srčnih bolezni se je še povečala, če je zaposleni dlje časa delal za svojega šefa.

Študija tako nakazuje dejstvo, da se učinki slabega vodenja kumulirajo. Psihologinja Anna Nyberg pravi, da se je zato treba osredotočiti na izboljšanje vo­denja s strani nadrejenih ter ustreznega odnosa do podrejenih.

V skoraj 10 let trajajoči študiji je psihologinja Anna Nyberg opazovala 3122 izobraženih moških oz. stanje njihovega srca. Vse udeležence raziskave so tudi vprašali, kako bi ocenili sposobnosti vodenja svojih nadrejenih (kako dobri so pri komunikaciji, dajanju povratnih informacij, kako uspešno so se spoprijemali s spremembami v podjetju ipd.) in odgovori so pokazali tesno povezanost slabega delovanja njihovih nadrejenih in slabega zdravstvenega stanja udeležencev v raziskavi.

Ker so v raziskavi sodelovali samo moški, so raziskovalci dejali, da ni nujno, da to velja tudi za ženske.

­

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj