­

Anna Wintour in Grace Coddington

­Anna Wintour in Grace Coddington

Grace Coddington, kreativna direktorica Voguea in bivša manekenka je v pogovoru z bivšim urednikom moške izdaje revije Vogue (Men’s Vogue) Jayem Fieldnom priznala, da je stanje zaskrbljujoče. Pogovor je nastal kot posledica škandala, v katerem se je manekenka Filippa Hamilton pojavila na močno računalniško obdelanem oglasu za znamko Ralph Lauren, ki je sprožil zgražanje po celem svetu; manekenkin pas je na fotografiji namreč ožji od njene glave! Kasneje je Filippa v intervjuju povedala, da je z­aradi tega, ker naj bi bila ‘predebela’, izgubila delo za modno hišo Ralph Lauren.

Spodaj si lahko ogledate prispevek o škandalu, ki vključuje tudi izjavo odpuščene ‘debeluhinje’ Filippe Hamilton:

­

Coddingtonova je dejala, da gre za velik in resen problem: “Ko sem bila sama mlada in sem delala kot model, so mi rekli, da če ne shujšam, ne bom dobila dela in tako sem po cel teden živela samo od kave. Vendar sem bila jaz precej prizemljena, tovrstni problemi se dandanes pojavljajo pri manekenkah, ki so še otroci in to predstavlja največji problem: so izjemno mlade in ranljive.”

Dogajanje označuje kot velik problem v modni industriji. Na vprašanje, ali bi se uredniki modnih revij lahko združili in začeli najemati modele bolj zdravih mer oz. teže, pa je odgovorila: “Modeli morajo biti malce bolj suhi, preprosto zato, ker fotografija doda kilograme. Vendar pa zato ni treba iti v ekstreme, v kakršne nekateri gredo. In ker gre za otroke, gredo ti pogosto predaleč, ne morejo obvladovati svojega življenja in postanejo anoreksični, kar je naravnost tragično. Pri Vogueu ne smemo delati z dekleti, ki so presuha, vendar tega nikoli ne moremo zagotovo vedeti, kajti ko jih najamemo, so videti, da ustrezajo določenim meram, ko pa se pojavijo na snemanju, imamo pred sabo anoreksična dekleta. In mi smo tam, delo moramo opraviti v enem dnevu – in kaj naj naredimo? Vendar se trudimo biti odgovorni, kar se tiče te problematike, tako, kot je tudi Anna Wintour”, je dodala.

Filippa Hamilton je bila odpuščena, ker naj bi bila 'predebela za znamko Ralph Lauren ...
Računalniško obdelana reklamna fotografija Filippe, ki je razburkala svet.
Filippa Hamilton je bila odpuščena, ker naj bi bila ‘predebela za znamko Ralph Lauren …
Računalniško obdelana reklamna fotografija Filippe, ki je razburkala svet.

Grace Coddington in Anna Wintour sta dve najvplivnejši imeni v modni industriji, kar pomeni, da problematika v zvezi s premladimi in presuhimi manekenkami dosega tudi najvišja ‘ušesa’.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj