Znanstveniki pravijo, da bi mnogi raje slišali belo laž, kot da bi se soočili s kruto resnico. To pomeni, da ko želite zaščititi partnerjeva čustva, ali ga zaščititi na kakšen drug način, se lahko nenamerno zlažete, na da bi se ob tem počutili krive.

Ustvarili smo seznam situacij, ko je laganje vašemu partnerju lahko sprejemljivo in celo koristno.

1. Kadar ste v nasilnem razmerju

Nasilna razmerja nimajo nobene zveze z resnično intimnostjo ali razumevanjem, zato bi morala v tem primeru imeti varnost in dobro počutje prednost. Če iščete pomoč ali se poskušate dogovoriti, da bi zapustili svojega partnerja, bodite zelo previdni, da ne bi izzvali nadaljnje agresije. Morda boste morali lagati o svojih dejanjih, telefonskih klicih in drugih stikih, ki ste jih imeli. Etika zdrave pameti ne deluje, ko ste v nevarnosti.

2. Kadar se razhajata in ga ne želite še dodatno prizadeti

Biti pobudnik razhoda zveze ni nikoli enostavno in najti pametne načine, kako povedati partnerju, da je konec, je misija nemogoče. Ne potrebujete pogovora, pritožb in obtožb, ki lahko škodijo osebi, ki ste jo nekoč imeli radi.

3. Ko želite zaključiti grd prepir

Ko se s partnerjem glede nečesa ne moreta dogovoriti, to povzroča veliko napetosti in stresa. Si želite v svojem odnosu mir in harmonijo? Sploh, če se prepirata zaradi nepomembne stvari? Potem se pretvarjajte, da vam je žal in prespita zadevo. Še vedno je jutri nov dan.

4. Ko se partnerju ponesreči doma pripravljen obrok

Če se partner potrudi in skuha, je edino pravilno, da njegov trud pohvalite, čeprav morda obrok ni po vašem okusu.

PREBERITE TUDI: Najpogostejše laži, ki jih izrečejo mamice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj