Namreč, če bi poslušali frizerje, bi si lase šamponirali po dvakrat in mnogi to počno. A če si lase umivate redno in ne čakate, da so popolnoma zamaščeni, potem 1-kratno šamponiranje popolnoma zadostuje.

PREBERITE TUDI: Napake pri frizuri, ki vas postarajo​​​​

Če imate mastne lase oz. lasišče, si jih je treba pač umivati pogosteje kot če so lasje oz. lasišče suhi; lahko uporabite tudi malce več šampona, a ob redni lasni higieni (torej umivanju las) dvakratno šamponiranje ne le, da ni potrebno, temveč naredi več škode kot koristi. Kako?

  1. Medtem, ko s prvim šamponiranjem odstranimo le umazanijo in ostanke sredstev za oblikovanje las, z drugim že izsušimo lasišče, saj odstranimo zadnje ostanke zdravih maščob, ki ščitijo kožo pred škodljivimi zunanjimi vplivi (zaščitni plašč).
  2. To lahko  vodi  v hujše težave z lasiščem kot so izsušenost do luščenja, prhljaj, ekcemi. Če pa imamo srečo, so posledice lahko le še bolj izsušeno lasišče pri suhih laseh in še intenzivneje mastenje pri mastnih.

Zato poskusite z le 1-kratnim šamponiranjem las, ki pa ga izvajajte dovolj redno, sploh, če so vaši lasje mastni. Splošno pravilo pa je: bolj kot so lasje mastni, pogosteje jih umivamo – lahko tudi vsak dan, še zlasti, če se zaradi treningov preznojimo – a s kakovostnim, nežnim šamponom. Bolje si je lase umiti kak dan prej in jih enkrat našamponirati kot kasneje in dvakrat. Saj tudi ko ste preznojeni, ne čakate 3 dni in se potem pri prhanju namilite dvakrat zaporedoma, mar ne?

PREBERITE TUDI: 8 skrivnosti žensk z vedno lepimi lasmi in super frizuro

Katere šampone so najbolje ocenile članice Planeta Lepote,  si oglejte na tej povezavi in vabljeni, da svoje izkušnje delite tudi vi!

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj