Strokovna žirija tekmovanja Sempler, ki poteka v okviru Seminarja medijskih trendov (Sempl) – ta bo naslednji teden, 30. novembra in 1. decembra 2011, v Portorožu – je na prvem krogu žiriranja izbrala 31 finalistov. V ožji izbor so prišla dela iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

sempl_13 

Strokovna žirija tekmovanja za najboljšo medijsko strategijo Sempler je izbrala finaliste. V ožji izbor tekmovanja Sempler se je uvrstilo 31 finalistov. Med finalisti prevladujejo akcije slovenskih podjetij in agencij. 95 odstotkov del, ki so v ožjem izboru, prihaja iz Slovenije, tri akcije, ki so se uvrstile v ožji izbor, so delo hrvaških ustvarjalcev, ena pa srbskih. Nagrajenci bodo naznanjeni na svečani podelitvi nagrad prvi dan Sempla, in sicer 30. novembra 2011 v portoroškem GH Bernardin. Vsi finalisti bodo prejeli diplome sempler, zmagovalec v vsaki tekmovalni skupini bo prejel zlatega semplerja, izmed vseh prejemnikov zlatega semplerja pa bo izbran tudi prejemnik velikega semplerja, ki bo nagrajen za najboljšo medijsko akcijo.

V tekmovalni skupini A – strateška uporaba medijskega spleta se je v ožji izbor uvrstilo 7 prijavljenih del, v skupini B – inovativna uporaba obstoječega medija je v ožji izbor prišlo 5 prijavljenih del, v skupini C – neposredni pristopi se za zlatega semplerja potegujeta 2 akciji, v skupini D – strateška umestitev sponzorstva so se v ožji izbor uvrstile 3 akcije, 5 medijskih akcij je bilo izbranih v skupini E – domiselni mediji, v skupini F – digitalni mediji pa 9. Vse finaliste si lahko ogledate tukaj.

Strokovna žirija je finaliste izbrala izmed 109 del. Čeprav je bilo na Sempler prijavljenih 111 del, sta bili dve medijski strategiji oddani nepopolno v skladu z razpisnimi pogoji, zato se v prvi krog žiriranja nista mogli uvrstiti.

Finaliste je izbrala strokovna žirija, ki jo vodi Aleš Muhič, direktor trženja pri družbi Pro Plus. Težke odločitve so mu pomagali sprejeti Dejan Turk, predsednik uprave Simobila, Zoran Gabrijan, kreativni direktor v agenciji Futura DDB, Mateja Gramc Debeljak, direktorica medijske agencije PHD, Julijana Vrbanek, medijska direktorica v hrvaški medijski agenciji Digitel Medijski servisi, in Vanesa Priseker, direktorica hrvaške oglaševalske agencije Universal McCann.


O organizatorjih:
SEMPL že od leta 1998 dalje nastaja pod okriljem in v organizaciji enega največjih zakupnikov medijskega prostora v Sloveniji, družbe Media Pool, ki je bila ustanovljena s strani večjih oglaševalskih agencij z namenom natančnega spremljanja dogajanja na medijskem trgu in zagotavljanja transparentnosti poslovanja. Izkušnje strokovnjakov ter celovita ponudba ugodnih pogojev na medijih zagotavljajo dobre pogoje in visoko kakovost storitev. Media Pool vseskozi skrbi tudi za razvoj stroke: poleg SEMPL-a izvaja tudi raziskavo poslušanosti radijskih programov Radiometrija, pripravlja Mediaskop – celovit pregled slovenskega medijskega trga ter številne druge, manjše projekte.
V letu 2011 so SEMPL predali v izvajanje podjetju Marketing magazin, ki bo skupaj z njimi poskrbel za organizacijo in program seminarja SEMPL 13. Marketing magazin je edina specializirana marketinška revija v Sloveniji. Izhaja že od leta 1981. Sprva je utirala, zdaj pa spremlja pot slovenskega oglaševanja, marketinga in medijev.

O Semplu:
Seminar medijskih trendov Sempl je mednarodno priznan izobraževalni dogodek, ki je namenjen predstavitvi aktualnih medijskih trendov v regiji Adriatik ter analizi tuje in domače dobre prakse. Namenjen je vsem, ki delajo v medijih, z mediji ali za medije in vsem tistim, ki krojijo medijske trende in se po njih ravnajo.

O Semplerju:
Na tekmovanju Sempler medijski strategi, naročniki in mediji predstavijo svoje najboljše projekte in se potegujejo za šest zlatih semplerjev, nagrad za medijske presežke leta in glavno nagrado veliki sempler, ki nagradi najboljšo medijsko strategijo preteklega leta. Lanske nagrajence si lahko ogledate tukaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj